R3 3100 işlemciye Overclock nasıl yapılır?

altaybond40

Hectopat
Makaleler
1
Ryzen 3 3100 işlemci, Asrock B450M-HDV R.4.0 anakartım var. BIOS böyle görünüyor. Hangi ayarları değiştirmem lazım?

Hocam adam akıllı oc yapmak öyle şunu bunu değiştirdim tamam ile olacak birşey değil onu baştan söylemek lazım. Frekans vs voltaj ayarını değiştirmeniz gerekiyor. Ancak önce yük altındaki sıcaklık değerlerini belirtirseniz daha güzel olur.

Frekans arttırıp voltaj arttırıyorsun sonra yük testine sokuyorsun sıcaklık değerlerini kontrol ediyorsun mümkünse 90 92i Max gördüğünde bırak. Overclock mode Auto'da olursa overclock etkin olmayabilir onu da manuele filan al neyse diğer seçenek.

O zaman voltajı kaç yapmam lazım başlangıçta 1.20000 yapsam yeter mi?

Evet Ryzen Master'dan daha hızlı yapabilirsin BIOS aç kapa yapana kadar. Ama Ryzen Master 1dakikalık test yapıyor stabilite için yeterli değil başka testlerde yapman lazm qcct indirip CPU yüke sokabilirsin. 1.20 yeter 1.30'dan yukarı çıkabilirsinde çıkmasan daha iyi ben 1.29 kullanıyorum kendi işlemcimi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…