Çözüldü R3 3100 - RX 470 sistemde mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Teknik Servis

Hectopat
Yer
Mardin
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Güç Kaynağı: Xigmatek 600W 80+ Bronze
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600X
Ram: 16 GB Alhua 2933MHz DDR 4 Ram
Ekran kartı: XFX Amd Radeon RX 5700 XT 8GB
Anakart: MSI A520M-1 PRO
Monitör: KTC H25T7
Depolama birimi 1: Kioxia Exceria G2
Meslek
Öğrenci
RAM
16GB G.SKILL 3600MHz XMP2.0
SSD veya HDD modeli
Samsung MZLVB256HBHQ-00000
Ekran kartı
AMD Radeon RX470
Anakart
Gigabyte B450H-S2H
İşlemci
AMD Ryzen 3 3100
Ekran kartına genelde yüklenen, işlemciye belleğe yüklenen programlarda hatta normal işlemlerde (webde gezinme) bile bu hatayı alıyorum. Görünmeyen bir yazıyla mavi ekran hatası verip reset atıyor. Minidump dosyası klasörü boş görünüyor. Olay günlüğünde kerneleventtracing hatası görünüyor.

İşletim sistemi: Windows 10
Tüm sürücüler güncel.
BIOS Update yaptım.

Çözüm
Ekran kartınızda veya grafik işlemcinize fiziksel bir sorun olabilir, deneme şansınız varsa farklı bir ekran kartı/işlemciyle deneyin.

Denedim, artık ekran kartı değişcez. 5K ya RX 6500XT ve B550 anakart almayı düşünüyorum.

Evet kernel 41 hatası lanet bir hatadır doğrudur, ancak çözülemeyecek bir hata değil. RAM'leri değiştirdim sorun çözüldü.
Ekran kartınızda veya grafik işlemcinize fiziksel bir sorun olabilir, deneme şansınız varsa farklı bir ekran kartı/işlemciyle deneyin.

Denedim, artık ekran kartı değişcez. 5K ya RX 6500XT ve B550 anakart almayı düşünüyorum.

Evet kernel 41 hatası lanet bir hatadır doğrudur, ancak çözülemeyecek bir hata değil. RAM'leri değiştirdim sorun çözüldü.

Son düzenleme:
Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı