R3 3100 sistem kendi kendine yeniden başlıyor

Lotuzka

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Amd ryzen 3 3100
Gigabyte a320m
16gb Kingston Fury Beast
Amd Rx580 8gb
Kumanda ve kablosuz kontrol ARGB kasa
Düşük donanım oyun bilgisayarı
Cümleten selamünaleyküm.

Birkaç gündür bilgisayarımda daha çok oyunda ara ara takılma yaşıyorum sadece 1 oyun oynuyorum nedense bilmiyorum ama bugün 5 saniye oyun dondu (oyunda olduğum yerde düşük FPS alıyordum 15 kadar normal şartlarda 60 FPS alabiliyorum) Online oyun olduğu için sinirden masaya vurdum daha sonra ekran gitti ve bilgisayarım kendine reset attı.
Bu reset atması parçalarda bozulmasımı demek?
Herhangi bir önlem almam gerekiyor mu?
Uzun süredir bakım yapmıyorum tozlanma söz konusu ve işletim sistemini de uzun süredir format atmadım.

CPU: Ryzen 3100.
Anakart: Gigabyte A320M.
GPU: Peladn RX 580.
RAM: Kingston Fury 16 GB.
SSD: Hikvision 240GB, Kingston 500GB M.2
(Segeta Mobile HDD var ama çalışırken ötüyor ve yavş çalışıyor diye kablolarını söktüm)

Son düzenleyen: Moderatör:
Aleykümselam.
1- sıcaklıklara bakın sistem ısıdan performans kısmış olabilir ve çok ısınınca kapatmış olabilir.
2- sadece o oyunda mı yeniden başlıyor?
3- disk oynamış olabilir.

1- hocam sıcaklıklar normalinde altında çünkü havalar soğudu bu yüzden bilgisayarın çalıştığı ortamda soğuk.
2- sadece o oyunda yeniden başlattı ve eskiden olmayan takılmalar ilk defa gün yüzüne çıkıyor bir de ara ara YouTube'dan videonun ilk açılışında 4 5 saniye kilitlenme oluyor.
3- M.2 SSD zarar verir diye vidasını tam sıkmamışdım o vidayı biraz daha sıkıp tekrar deneyeceğim.

@Lotuzka hocam sistem kendine reset attığı zaman AMD Adrenalin'den bildirim geliyor mu?

Hocam çökmeden sonra bir bildirim gelmişti tam hatırlamıyorum geçmişine ulaşabilirsim bilgisini buraya yazacağım.

1- hocam sıcaklıklar normalinde altında çünkü havalar soğudu bu yüzden bilgisayarın çalıştığı ortamda soğuk.
2- sadece o oyunda yeniden başlattı ve eskiden olmayan takılmalar ilk defa gün yüzüne çıkıyor bir de ara ara YouTube'dan videonun ilk açılışında 4 5 saniye kilitlenme oluyor.
3- M.2 SSD zarar verir diye vidasını tam sıkmamışdım o vidayı biraz daha sıkıp tekrar deneyeceğim.

Hocam çökmeden sonra bir bildirim gelmişti tam hatırlamıyorum geçmişine ulaşabilirsim bilgisini buraya yazacağım.
Hocam vidasını iyice sıkın. Sadece o oyuna özgü bir sorun da olabilir (benim mesela sadece BF5'te restart atıyordu neden hala bilmiyorum)

Hocam vidasını iyice sıkın. Sadece o oyuna özgü bir sorun da olabilir (benim mesela sadece BF5'te restart atıyordu neden hala bilmiyorum)

Hocam vidasını sıktım şu anlık takılma ve FPS sorunları olmuyor sanırım dediğiniz gibi ben masaya vurunca SSD yerinden oynadı kısa süre daha test edeyim herhangi bir şey olmaz ise konuyu kapatacağım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı