R3 3100 sistem mavi ekran hatası

poweryiğit

Decapat
PC'yi daha yeni topladım sadece HDD eski. Bilgisayarı yeniden başlatmak istesem yeniden başlatıyor ekranında 5 dakika boyunca dönüyor. Ve sonra mavi ekran veriyor PC yeniden açılıyor. Bu neden kaynaklanıyor yardım eder misiniz?

Ryzen 3100.
RX 5500 XT.
8 GB G.Skill 3200MHz RAM.
B450M S2H anakart.
120GB WD Green SSD.
Eski 1TB 5400RPM HDD.

Temsili görseli bıraktım internetten indirdim.
Ayrıca da PC'yi kapattıktan sonrada başıma gelmişti.

Dosya Ekleri

• images (12).jpeg
    images (12).jpeg
    32,8 KB · Görüntüleme: 46
Son düzenleyen: Moderatör:
Onu deniyicem acaba sorun komple hdd'de olma ihtimali var mı? Varsa değiştirmeyi düşünücem.
Denemen lazım. Belki ram kaynaklıdır sorun. Rami başka slota tak veya ram mhz si düşürmen gerekebilir. Tüm kabloları kontrol et. Tekrar tak. İlla bulursun sorunu. Olmadı format at.

Denemen lazım. Belki RAM kaynaklıdır sorun. RAM'i başka slota tak veya RAM MHz'si düşürmen gerekebilir. Tüm kabloları kontrol et. Tekrar tak. İlla bulursun sorunu. Olmadı format at.

XMP açık acaba sorun o yüzden mi oluyor derseniz. Eski bilgisayarda da aynı sorunu görüyordum aynı HDD'yi kullanıyordum. Ama şimdi ki Windows SSD'ye kurulu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Xmp den kaynaklanıyor olabilir. Voltajı felan elle vermen lazım galiba. Bilgili arkadaşlar yardımcı olsun. Çok yetkin değilim. Mhz yi 2933' e indirip çalıştırabilirsin. Zaten mhz çok fazla performans artışı sağlamıyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı