R3 3100 sistem oyunlarda 30 FPS veriyor

İşletim sistemi
Windows 11

BrianMoser103

Hectopat
RAM
16 GB Acer 3000MHZ CL15
Ekran kartı
RX550 4GB
Anakart
B450M
İşlemci
R3 3100
Dediğim gibi oyuna sistemim tam olarak yettiği halde en düşük ayarlarda Max 30 FPS alıyorum! Örnek: Thehunter: Call of the wild oyuna sistemim önerilen olarak yetiyor ama en düşük ayarlarda 30 FPS zor alıyorum ekran kartından da oyunla ilgili grafiktir FreeSync'dir hepsini kapattımç bu sorun neden oluyor ve nasıl çözebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunda iken MSI Afterburner aracılığıyla ekran kartı, işlemci sıcaklığını kontrol edin buraya ss atın. Sıcaklık değerlerine bir bakalım. Bu arada yaşadığınız sorun aniden mi oldu yani eskiden böyle bir sorun var mıydı?

Sabit 30 FPS mi alıyorsunuz?
Evet.
Yoktu.Format attıktan sonra oldu bütün driverler yüklü güncel ekran ve işlemci sıcaklığıda ekran akrtı max 30C oluyor işlemci ise max 55C oluyor Mesela GTA5'te format atmadan önce son ayarlar grafik modlarıylan şimdi normal ayarlarda 60 fps alıyorum n yüksek ayarlara bir çekiyorum format öncesi +grafik modu 45 iken şimdi grafik modu olmadan max 10 fps oluyor (GTA5 örnek

Format öncesi yüklediğiniz driver sürümünü bulabilirseniz belki eski haline dönebilir. Tahminim o yönde.

Hocam her yere baktımda bir akç sürüm öncesi var hep. Napalım idare edeceğiz artık böyle.

Bu arada ekran kartı Max 30 derece oluyor demişsiniz. Şimdi biraz düşündüm de. Ekran kartınız gerektiği kadar kullanmıyor kendini galiba. 30 derece boşta olan bir ekran kartı sıcaklığı olur genelde çünkü. GPU ve işlemci kullanımına da bir bakar mısınız? Kullanım konusunda sıkıntı var yüksek ihtimalle.

CPU Boşta 30-40C oyun açıkken isemax 60C oluyor GPU ise Boşta 30c oyun açınca max40C oluyor

CPU boşta 30-40C oyun açıkken isemax 60C oluyor GPU ise boşta 30C oyun açınca Max40C oluyor.

Hocam yazılımsal hata var gibi. Önerilen driverları araştırıp o sürümlere dönmeyi deneyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…