R3 3100 sistem oyunlarda kasmaya başladı

TheOrderq7

Centipat
Daha fazla  
Ekran kartı: ASUS AMD Radeon RX 5500 XT.
İşlemci: Ryzen 3 3100.
RAM: 16 GB.
SSD: SanDisk Ultra 3D.

Bilgisayarım kasıyor. Mesela YouTube'da takılacağım ama gec algılanıyor. Ben şu an metro oynuyorum ve en son 12 Ocakta gırdım oyun kasmıyordu, 3 gun once PUBG yukledım ve kastıgını fark ettım. Bugün ıse PUBG donuyordu kasıyordu kendısını oynatmıyordu. Sonra Valorant gırdım o da kasıyor. Cıktım metro gırdım yıne kasıyor hiçbir sekılde oynatmıyor. Her şey oyunla alakalı degıl bence dırek PC kasıyor. Nedenı ne olabılır?

Öncelikle PUBG oynayamaman normal çünkü oyunun optimizasyonu çöp ben R5 2600 ve RX 6500XT ile bir gram oynayamıyordum droplardan. İşlemcimi i5 12400F'e yükselttim ve cayir cayir oynatti bana. Yaşadığın şeylerin aynısını yaşadım muhtemelen işlemcinden kaynaklanıyor olabilir. Temiz format atmayı deneyebilirsin belki.
Bilemiyorum belki de HDD ile calisiyorsa bilgisayarin ondanda kaynaklaniyor olabilir.

termal macundan dolayı olabılır mı? 3 senedır yapılmadı

Termal macundan dolayı olabılır mı? 3 senedır yapılmadı.

Onu işlemcinin sıcaklık değerlerinden anlayabiliriz hocam. 3 sene çok uzun bir süre sorun macundan kaynaklamasa dahi macun yenilemek kesinlikle size olumlu olarak geri dönüş yapacaktır. İşlemciye bir stres testi yapıp paylaşırsanız bakabiliriz beraber.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…