R3 3100 sistemde anlık FPS düşüşü

Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba bu konu hakkında çok sinirlenmeye başladım. Bu aralar GTA 5'e bayağı drop girmeye başladı. 2 gün olmuştur başlayalı gıcık oldum, oyunu sileceğim bildiğiniz ya. Diğer ki oyunlarda yok bu sıkıntı ekran kartı 67-66 arası işlemcide 55-57 arası geziniyor. Ekran kartı kullanımı %100, işlemci %70. Anlamadım gitti yardımcı olur musunuz lütfen?
Ekran kartı RX550 4 GB.
İşlemci Ryzen 3 3100.

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM'in tek 8 GB mı yoksa 2 tane 4 GB mı?

Evet 2 tane slot var 1 tane RAM takılı 8 GB ama yanına bir 8 daha eklemeyi düşünüyorum.

SSD var bende 240 GB SanDisk'in ama pek oyun yüklemiyorum o diske.
Evet dün oynadım. Hatta ekran paylaşımı yapıyordum. FPS düşüktü sadece o da ekran paylaşımı yaptığım içindi. RAM kullanımı 5.5 GB'lerdeydi. Hiç drop yememiştim.

Bu arada RAM kullanımı demişken bende değişkenlik gösteriyor bazen 7100 MB bazen de 6700 MB.

Evet 2 tane slot var 1 tane RAM takılı 8 GB ama yanına bir 8 daha eklemeyi düşünüyorum.

SSD var bende 240 GB SanDisk'in ama pek oyun yüklemiyorum o diske.

O zaman bütçeniz var ise bir adet daha 8 GB RAM almak yararınıza olacaktır ayrıca ekran kartınızın en güncel driverını yüklediniz mi?

O zaman bütçeniz var ise bir adet daha 8 GB RAM almak yararınıza olacaktır ayrıca ekran kartınızın en güncel driverını yüklediniz mi?

Evet güncel her gün denetliyorum güncel mi diye evet güncel bu arada şaşırdım hiç güncelleme gelmiyor en son 13.11.2020 de gelmiş.

İmkanın olursa ekle kesinlikle farkı yansıyor çift RAM'in.

Tamam takacağım.

Evet güncel her gün denetliyorum güncel mi diye evet güncel bu arada şaşırdım hiç güncelleme gelmiyor en son 13.11.2020 de gelmiş.

Tamam takacağım.

Güncelleme her zaman gelmez hocam zaten. Genelde en çok beta sürümler çıkıyor o da AMD kartlar için çok sağlıklı değil.

Ben RAM'den olduğunu düşünüyorum forumda birisi Fortnite'da drop yiyorum demişti çift kanal RAM'e geçince düzeldi dedi.
Haklısınız olabilir. İsterseniz size discordda ekran paylaşabilirim Hiç drop yemiyorum. Tabii AMD'de çift kanal RAM performansı ciddi miktarda arttırıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…