R3 3100 sistemde anlık FPS düşüşü

Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba bu konu hakkında çok sinirlenmeye başladım. Bu aralar GTA 5'e bayağı drop girmeye başladı. 2 gün olmuştur başlayalı gıcık oldum, oyunu sileceğim bildiğiniz ya. Diğer ki oyunlarda yok bu sıkıntı ekran kartı 67-66 arası işlemcide 55-57 arası geziniyor. Ekran kartı kullanımı %100, işlemci %70. Anlamadım gitti yardımcı olur musunuz lütfen?
Ekran kartı RX550 4 GB.
İşlemci Ryzen 3 3100.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ama geçmedi yani drop normalde modu silmeseydim 5 kere falan drop giriyordu sildim 1 kere uzun bir drop girdi 2 sn falan çok gıcık bir şey ya.

Oyun dosyalarını bir doğrula istersen kurduğun modun kalıntıları temizlenir hem de.

Haklısınız olabilir. İsterseniz size discordda ekran paylaşabilirim Hiç drop yemiyorum. Tabii AMD'de çift kanal RAM performansı ciddi miktarda arttırıyor.
Yok hocam yemiyor olabilirsiniz ben de 1600 AF'yi tek kanal RAM ile kullanıp drop yemiyordum hiçbir oyunda. Herkeste olmuyor drop sıkıntısı zaten bazı kişilerde tek kanal drop yapıyor nedense.

Oyun dosyalarını bir doğrula istersen kurduğun modun kalıntıları temizlenir hem de.

Evet hocam doğrulamıştım 2 kere falan çünkü oyunda biri beni aradığı zaman ses boğuk geliyordu doğruladım geçti ama drop geçmedi yazılımsal olabilir diye düşünüyorum.
Bu arada konuyla alakası yok ama DotA 2 dede bazen donup takılma sorunu yaşıyordum 2 kere oldu doğruladım dosyaları büyük ihtimal oyundan kaynaklıydı reset atmak zorunda kalıyordum.

Hocam PSU'nuz nedir?

DDU ile eski ekran kartının driverını silip yeni driver yüklemeyi denediniz mi? Belki eski driverdan kaynaklı bir oluşmuş olabilir.

DDU ile eski ekran kartının driverını silip yeni driver yüklemeyi denediniz mi? Belki eski driverdan kaynaklı bir oluşmuş olabilir.

Sanmıyorum dostum ben bu ekran kartına önceden de başka kartı takmadım sonrada hep RX550 kullanıyorum.
Hocam yanlış bilgi vermeyeyim ama PSU'nuzda sorun olabilir. Tüm çözümleri deneyin. Olmazsa en son farklı PSU değiştirirsiniz.

Hmm hocam PSU test etme programı falan var mı HD Tune gibi

Sanmıyorum dostum ben bu ekran kartına önceden de başka kartı takmadım sonrada hep RX550 kullanıyorum.
Oyunu tekrar kurmayı deneyebilir misin? Sorun sonradan ortaya çıktıysa eğer tekrar yükleyince düzelir bence.
PSU'dan olsaydı başka oyunlarda hatta masaüstünde bile sorun çıkartırdı o biraz düşük ihtimal.

Hmm hocam PSU test etme programı falan var mı HD Tune gibi

Onunla alakalı değil önceden yüklemiş olduğun driverdan kaynaklı bir sorun olabilir yüzden dedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…