Çözüldü R3 3100 sistemde ekrana görüntü gelmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

S4LEH

Centipat
Daha fazla  
Sistemime M.2 NVMe (JD1000PRO - 256 GB) taktıktan sonra. BIOS üzerinden XMP ile bellekleri 3000MHz ile görüntü alamıyorum. M.2 SSD'yi takmadan önce RAM'lar 3000MHz'de çalışıyordu.
BIOS'u varsayılan ayarlarda kullandığım sürece sistemime görüntü geliyor ancak maksimum artırabildiğim RAM MHz'si 2400 MHz oluyor ve daha yükseğe çıkaramıyorum.
RAM'lara manuel olarak 1.35 ve 1.40 Volt verdim 3000MHz ile yine de görüntü alamadım. Bilgi sahibi olan değerli insanların yardımını rica ediyorum.

İşlemci: Ryzen 3 3100.
Anakart: MSI B450M-A Pro Max - BIOS sürümü: 7C52v3C (son sürüm).
Ekran kartı: ASUS GT1030.
PSU: Thermaltake 450W.
Bellek: Vengeance 8 GB 3000MHz DDR4 CL16 (CMK8gx4m1D3000C16).

Çözüm
RAM(ler)'in takılı olduğu slotları değiştirip denesene bir.

SSD ve HDD'nin SATA ve güç bağlantılarını çıkardım.
Dediğin gibi RAM'ların yerlerini değiştirip, BIOS'u varsayılan ayarlarına çevirdim.
XMP'nin varsayılan profilini seçtim ve sorunum çözüldü artık görüntü geliyor.
Tekrar SSD ve HDD'yi de bağladım sıkıntısız çalışıyor.

Yardımların için teşekkür ediyorum.
Sistemime M.2 NVMe (JD1000PRO - 256 GB) taktıktan sonra. BIOS üzerinden XMP ile bellekleri 3000MHz ile görüntü alamıyorum. M.2 SSD'yi takmadan önce RAM'lar 3000MHz'de çalışıyordu.
BIOS'u varsayılan ayarlarda kullandığım sürece sistemime görüntü geliyor ancak maksimum artırabildiğim RAM MHz'si 2400 MHz oluyor ve daha yükseğe çıkaramıyorum.
RAM'lara manuel olarak 1.35 ve 1.40 Volt verdim 3000MHz ile yine de görüntü alamadım. Bilgi sahibi olan değerli insanların yardımını rica ediyorum.

İşlemci: Ryzen 3 3100.
Anakart: MSI B450M-A Pro Max - BIOS sürümü: 7C52v3C (son sürüm).
Ekran kartı: ASUS GT1030.
PSU: Thermaltake 450W.
Bellek: Vengeance 8 GB 3000MHz DDR4 CL16 (CMK8gx4m1D3000C16).

Voltaja monuel mudahalede bulunma RAM normalde 3000 MHz de çalışıyorsa onun için direk bir profil olmalı direk o profili seç.

1629466067276.png

Solda XMP yazan bir yer var oradan seçebiliyor olman lazım.

Voltaja monuel mudahalede bulunma RAM normalde 3000 MHz de çalışıyorsa onun için direk bir profil olmalı direk o profili seç.

Eki Görüntüle 1143488

Solda XMP yazan bir yer var oradan seçebiliyor olman lazım.

Zaten halihazırda olan profiller ile denemiştim. Hazır profillerde de görüntü alamıyorum. M.2 takılmadan önce hazır profil ile çalışıyordu 3000MHz.

Sistemde halihazırda takılı olan HDD ve SSD'lerin SATA ve güç bağlantılarını çıkarıp denedim hala aynı sorun devam etmekte. ( M.2 takılı halde iken)

RAM(ler)'in takılı olduğu slotları değiştirip denesene bir.

SSD ve HDD'nin SATA ve güç bağlantılarını çıkardım.
Dediğin gibi RAM'ların yerlerini değiştirip, BIOS'u varsayılan ayarlarına çevirdim.
XMP'nin varsayılan profilini seçtim ve sorunum çözüldü artık görüntü geliyor.
Tekrar SSD ve HDD'yi de bağladım sıkıntısız çalışıyor.

Yardımların için teşekkür ediyorum.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı