R3 3100 sistemde GPU kullanımı çok düşüyor

metejh

Femtopat
Daha fazla  
İyi akşamlar Technopat sakinleri oyun oynadığım zaman GPU kullanımı genelde 90'larda seyrediyor ama bazenleri bir anda 50 60'a düşüyor ve FPS 70'den 40'a düşüyor sistemim şöyle.

Anakart: MSI A320M-A PRO.
Ekran kartı; MSI GTX 1660 Super.
RAM: 8 GB.
İşlemci: Ryzen 3 3100.
HDD: 1 TB WD.

Yakın zamanda RAM eklettireceğim sisteme RAM'den dolayı mı acaba yoksa normal mi?

Son düzenleme:
Düşük ayarlarda mı oynuyorsun?
Ve evet, RAM'dan dolayı olabilir, 1x8 yerine 2x4 almak daha mantıklı.

Ryzen işlemcileri Dual Channel ve 2800 MHz üstü RAM hızlarıyla kullanırsan tam verim alırsın.

GTA 5 oynarken en yüksek ayarlarda GPU'da bu kadar düşme olmuyor en fazla 80E kadar düşüyor bir de oyun çok etkiliyor sanırım.

Sea Of Thieves'de çift kanal RAM cidden farkediyor bence sorununuz birazda RAM kaynaklı, diger bilesenler fazlasıyla yeterli bu oyuna. Bende arkadasımla oynuyorum bu oyunu GTX 1650/i5 10300H/8GB RAM sistemiyle dusuk GPU kullanımı ve ara sıra FPS drop sorunu oluyodu RAM'leri çift kanal 2x8 16GB yaptıktan sonra GPU kullanımı sabitlendi &99'a ve FPS dususu kalmadı artık.

Son düzenleme:
Peki hocam RAM taktıracağım zaman 1x16 yerine 2x8 olacak sanırım dediğiniz gibi FPS farkını görürüm umarım.
Bellek hızını bilmiyorum şu an da henüz fakat anlamadığım bir şey var benim RAM'im şu an Single kit yazıyor bu Single kit ne oluyor senin attığın videoyla alakası var mı hocam?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…