erai
Hectopat
Daha fazla
- RAM
- XPG Gammix 8 GB 3200 MHz 16CL
- SSD veya HDD modeli
- Adata SU630 480GB SSD / Seagate 500GB HDD
- Ekran kartı
- ASUS GeForce GTX1650 SUPER
- Anakart
- MSI B450M-A PRO MAX
- İşlemci
- R3 3100
Merhaba bilgisayarımı alalı 2 yıl oldu başlarda böyle bir sorun yoktu. Son 2-3 aydır var ve artık canımı sıkmaya başladı. Mesela Valorant oynuyorum ben genelde bilgisayar 1 veya 2 saniyeliğine falan donuyor (bir oyunda minimum 3-4 kez) tekrar geliyor. R zaten Valorant'ta da 1-2 saniye çok önemli adam direkt öldürüyor. Çok fazla araştırdım ama asla bulamadım daha önce yaşayıp çözen veya çözmesini bilen varsa yardım etsin bunaldım artık.
yaptığım şeyler:
Windows 10 kullanıyordum 11'e geçtim, BIOS güncelledim, chipset güncelledim, ekran kartını güncelledim, oyun SSD'deydi belki SSD sorunludur diye hard diske aldım ama yine de düzelmedi.
not: ısı, FPS, ve kullanım yüzde değerleri gayet normal ama ben yine de yakın zamanda termal macun değişmeyi düşünüyorum.
yaptığım şeyler:
Windows 10 kullanıyordum 11'e geçtim, BIOS güncelledim, chipset güncelledim, ekran kartını güncelledim, oyun SSD'deydi belki SSD sorunludur diye hard diske aldım ama yine de düzelmedi.
not: ısı, FPS, ve kullanım yüzde değerleri gayet normal ama ben yine de yakın zamanda termal macun değişmeyi düşünüyorum.
Son düzenleyen: Moderatör: