R3 3100 sisteme soğutucu önerisi

WrieN

Hectopat
Yer
Mersin
Daha fazla  
RAM
2X8 XPG 3200MHz
Anakart
B450M S2H
İşlemci
R3 3100
Dostlar selam.

İşlemcim R3 3100 oyunlarda biraz daha performans almak için overclock yapmaya karar verdim ama araştırmam sonucu stock fanın yetmeyeceğini gördüm. En azından risk almamak adına stock fanla yapmamaya karar verdim. Bunun için soğutucu arayışındayım.

Gigabyte B450M S2H anakartım var ve 2 RAM slotu dolu. Aynı zamanda kasam Corsair Delta RGB bu donanımlara uyacak bir soğutucu arıyorum. Ben Snowman T6 Ultra almaya karar verdim ama fiyatı 800 TL, şu anki şartlarda bu fiyat normal olabilir ama kısa zamanda alamayacağımdan aynı performansı verebilecek daha ucuz bir şey arıyorum.

Overclock yapmak son derece zor bir iş. Profesyonel bir mühendis değilsen asla önermem böyle bir şeyi. Ekran kartını bile bozabilirsin. Kaldı ki çok da bir performans sağlamaz o işlemci sana. Sistemi bozabilirsin riske gerek yok. Soğutucu alacağına elindeki işlemciyi satıp fana harcayacağın parayla da daha güçlü bir işlemci al.

Hız aşırtma yapmak günümüzde öyle çok zor bir iş değil. İnternette başka insanların aynı işlemciyle yaptıkları güvenli ayarları uygulayıp çıkan sonuca göre ufak oynamalar ile stabil bir hız aşırtma yapılabilir. Forum ne için var zaten? Soğutucu için bütçe verir misiniz? Bir de güç kaynağınızın modelini yazın. @WrieN

Uzun vadede T6 Ultra alabilirim ama kısa vadede almak için Max 500 TL bütçe güç kaynağım Corsair Delta RGB kasasıyla beraber gelen bir güç kaynağı 550W.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…