R3 3100 sisteme yükseltme önerisi

Bütçe
25000

Yusuf1507

Femtopat
Daha fazla  
• İşlemci: AMD Ryzen 3 3100.
• Anakart: Gigabyte A320M-S2H
• Ekran kartı: Gigabyte GTX 1650 D6 4 GB.
• RAM: Corsair 8 GB Vengeance LPX 3000 MHz CL16 DDR4 • güç kaynağı: FSP 500w•

Dostlar bu bilgisayarı güncel oyunları 200-300 FPS civarlarında oynatacak şekilde yükseltmek istiyorum. Neler yükseltilmeli hangi parça ne ile değiştirilmeli önerilerinizi bekliyorum. Oyunlarım: CS2, Valorant, vs.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer 25k gibi bir bütçeniz var ise
Artık bu sistemi satıp daha yeni nesil bir sisteme yönelmeniz daha mantıklı olabilir

Tabii burada çok aşırı iyi bir para geçmeyecek elinize ve satıştan çok ta para gelmeyeceği için.
Daha yeni nesilde daha güçlü bir sistem için çok da geniş bir bütçeniz olmayacak.

Bu yüzden ikinci ele tamamen karşı değilseniz.

Gerek ikinci el sistem.
Gerek ekran kartı hariç her şey sıfır ekran kartı ikinci el sistem bakabilirsiniz.

Yok illaki bu sistem üzerinden gideceğim diyorsanız.
25k bütçeye gerek yok.

Önce Ryzen 5 5600 işlemci alın.
Eğer şu an kullandığınız işlemci stok fanlı ise
5600'ü fansız alıp fiyat performans bir kule tipi fan alın.

Eğer güzel bir soğutucu kullanıyorsanız.
Yine 5600'ü fansız alın.
Elinizdeki işlemciyi fansız satın elinizdeki fanı kullanın.

Sisteme 1 tane daha 8 GB RAM eklemesi yapın.

Bu aşamada 1650 ile kullanmaya başlayın işlemcinizi
Ama 1650'yi de satılığa çıkarın.

1650 de satıldıktan sonra
Gidin ikinci elden RX 6600 6600 XT 6700XT gibi kartlar alın

Bu sisteme bu tarz kartlara sıfır alarak çok fazla para vererek çok yatırım yapmayın
Olabildiğince uygun fiyattan işi çözüp.

Belirli bir süre bu sistemde gidip.
İleride daha yüksek bütçeleriniz olduğunda.
Sistemi satıp (ki bu güncellemeler ile daha da satılabilir bir hale gelmiş olur)
Daha yeni nesil daha güçlü sistem alın.

Sıfır tray R5 5600 3700TL+Peerless Assassin 1500TL+2x8 3600MHz 1600TL veya 2x16 3600MHz 2700TL RAM+1TB M.2 SSD 2300TL+ 4500TL A tier 750W PSU.
İşlemci+RAM hariç parçaları AM5 geçincede kullanabilirsiniz, ekran kartı dahil olarak AM5 de kullanabileceğiniz parçalar 19700TL bütçe alıyor AM4 de kalacak parçalara sadece 5300 harcıyorsunuz.
Bir de ikinci el 6700XT veya 6800 alabilirsin tam ikinci el piyasasını bilmiyorum.

Son düzenleme:
Eğer 25k gibi bir bütçeniz var ise
Artık bu sistemi satıp daha yeni nesil bir sisteme yönelmeniz daha mantıklı olabilir

Tabii burada çok aşırı iyi bir para geçmeyecek elinize ve satıştan çok ta para gelmeyeceği için.
Daha yeni nesilde daha güçlü bir sistem için çok da geniş bir bütçeniz olmayacak.

Bu yüzden ikinci ele tamamen karşı değilseniz.

Gerek ikinci el sistem.
Gerek ekran kartı hariç her şey sıfır ekran kartı ikinci el sistem bakabilirsiniz.

Yok illaki bu sistem üzerinden gideceğim diyorsanız.
25k bütçeye gerek yok.

Önce Ryzen 5 5600 işlemci alın.
Eğer şu an kullandığınız işlemci stok fanlı ise
5600'ü fansız alıp fiyat performans bir kule tipi fan alın.

Eğer güzel bir soğutucu kullanıyorsanız.
Yine 5600'ü fansız alın.
Elinizdeki işlemciyi fansız satın elinizdeki fanı kullanın.

Sisteme 1 tane daha 8 GB RAM eklemesi yapın.

Bu aşamada 1650 ile kullanmaya başlayın işlemcinizi
Ama 1650'yi de satılığa çıkarın.

1650 de satıldıktan sonra
Gidin ikinci elden RX 6600 6600 XT 6700XT gibi kartlar alın

Bu sisteme bu tarz kartlara sıfır alarak çok fazla para vererek çok yatırım yapmayın
Olabildiğince uygun fiyattan işi çözüp.

Belirli bir süre bu sistemde gidip.
İleride daha yüksek bütçeleriniz olduğunda.
Sistemi satıp (ki bu güncellemeler ile daha da satılabilir bir hale gelmiş olur)
Daha yeni nesil daha güçlü sistem alın.
değerlendireceğim hocam doğru aklıma yattı

Sıfır tray R5 5600 3700TL+Peerless Assassin 1500TL+2x8 3600MHz 1600TL veya 2x16 3600MHz 2700TL RAM+1TB M.2 SSD 2300TL+ 4500TL A tier 750W PSU.
İşlemci+RAM hariç parçaları AM5 geçincede kullanabilirsiniz, ekran kartı dahil olarak AM5 de kullanabileceğiniz parçalar 19700TL bütçe alıyor AM4 de kalacak parçalara sadece 5300 harcıyorsunuz.
Bir de ikinci el 6700XT veya 6800 alabilirsin tam ikinci el piyasasını bilmiyoru
değerlendireceğim hocam teşekkürler

Hocam komple sistemi sat. Sıfır AM5 bir sistem dizersin kendine.
hocam msi laptop var bende i7 13700hx 4080 li fakat hep taşıyorum çoğu zaman iş vs için kullanıyorum evde oyun oynamak için masaüstü bir sisteme ihtiyaç duyuyorum ve yükseltme yapmak istiyorum ekstrem para harcamadan

Değerlendireceğim hocam doğru aklıma yattı.

Değerlendireceğim hocam teşekkürler.

Hocam MSI laptop var bende i7 13700HX 4080'li fakat hep taşıyorum çoğu zaman iş vs için kullanıyorum evde oyun oynamak için masaüstü bir sisteme ihtiyaç duyuyorum ve yükseltme yapmak istiyorum ekstrem para harcamadan.

Hocam bütçen 25 k olarak belirtmişsin. Şu anki sistemin ederi tam bilmiyorum ama ama 30-35 banda da AM5 güzel sistemler mevcut. Eğer istersen ayrı bir konu açarsan güzel bütçeye güzel sistemler önerirler. AM4 en iyi işlemcisi AM5'in en düşük işlemcisi ile aynı performans veriyor neredeyse. O yüzden güncel her zaman iyidir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı