R3 3100 ve GTX 1660S sistem yükseltme

TRickboy

Megapat
Yer
Çamlıca
Daha fazla  
Meslek
Vardiya Zabiti
Arkadaşlar sistemimi yükseltmek istiyorum fakat bütçesel sorunlarım olduğu için kafamda birkaç fikir olmasına rağmen yine de fikir almak istedim. Öncelikle ekran kartımı RX 6650 XT seviyelerine, işlemcimi ise R5 5600 seviyelerine çıkarmak istiyorum ama elimdeki işlemci ve ekran kartını satmadan zor olacak gibi duruyor, bu nedenle ilk olarak ekran kartını değiştirmeye karar verdim. Forumda yaptığım araştırmalara göre R3 3100 ve RX6600 ikilisinde çok az miktarda darboğaz oluyormuş, bu şekide işlemci değiştirmeden yükseltme yapablilirim lakin ben yine de RX 6650 XT-RX 6600 XT-RX6700 seviyelirinde bir kart almak istiyorum. Sorum şu olacak, bir süre sonra işlemciyide yükseltme şartı ile uygun fiyata RX 6650 XT gibi bir kart yakaladığımda bir süreliğine R3 3100 ve RX 6650 XT gibi bir kart kullanmak sorun oluşturur mu?

Yavaş yavaş ve sırasıyla ekran kartı-işlemci-anakart ve monitör olarak güncellemere gitmek istiyorum ve bu arada mevcut olan PSU şu;

Son düzenleyen: Moderatör:
PSU 5600 6650 XT/6700 için yeterli olmaz.
Kafanızda bütçe netleşti mi,sistemin tamamını belirtin.
İmza kısmımda yazdığı için belirtmedim ama buyrun;
-GTX 1660S
-R3 3100
-Gigabyte a320m-h
-Geil 2x8GB evo spear 3200mhz
-1 TB samsung HDD (modelini hatırlamıyorum, çok eski bilgisayarımdan almıştım.)
-Geil 512GB SSD zenith R3
-High Power HPQ-500ST-H12S 500w 80+
-Ranker Virgo RGB Tempered Glass USB 3.0 ATX Mid Tower

Ekran kartı için en fazla 7k civarında bir tutar düşünüyorum, tabi bu tutar GPU modeli ve sogutmaları için biraz değişebilir. CPU+GPU fiyat çok arttacağı için parça parça yükseltme kararı aldım tabi ki elimde olan GPU'yu satmam gerek ki 7k bütçem olsun.

PSU 5600 6650 XT/6700 için yeterli olmaz.
Kafanızda bütçe netleşti mi,sistemin tamamını belirtin.
TDP yeterli olacağını düşünmüştüm, rx6650xt ile gtx1660s arasında 60w fark var.

Son düzenleme:
İmza kısmımda yazdığı için belirtmedim ama buyurun;
-GTX 1660S.
-R3 3100.
-Gigabyte A320M-H
-GeIL 2x8GB EVO Spear 3200MHz.
-1 TB Samsung HDD (modelini hatırlamıyorum, çok eski bilgisayarımdan almıştım.)
-GeIL 512 GB zenith R3.
-High Power HPQ-500ST-H12s 500W 80+
-Ranker virgo RGB tempered glass USB 3.0 ATX mid Tower.

Ekran kartı için en fazla 7K civarında bir tutar düşünüyorum, tabii bu tutar GPU modeli ve sogutmaları için biraz değişebilir. CPU+GPU fiyat çok arttacağı için parça parça yükseltme kararı aldım tabii ki elimde olan GPU'yu satmam gerek ki 7K bütçem olsun.

İkinci el RX6600 ve Ryzen 5 5500 veya 5600 fazlasıyla işinizi görecektir diye düşünüyorum ikinci el temiz RX 6600'ler 3-4K civarı zaten.

Ama anakartı da degistirmeniz yeni islemciler için daha iyi olur.

Onun dışında HDD'ye oyun yuklemek sistemi çok yavaşlatır istetseniz 1TB M.2 önerelim onu kullanin ama minimum 1-1500 TL civarı bir fiyatı var haberiniz olsun.

İkinci el RX6600 ve Ryzen 5 5500 veya 5600 fazlasıyla işinizi görecektir diye düşünüyorum ikinci el temiz RX 6600'ler 3-4K civarı zaten.

Ama anakartı da degistirmeniz yeni islemciler için daha iyi olur.

Onun dışında HDD'ye oyun yuklemek sistemi çok yavaşlatır istetseniz 1TB M.2 önerelim onu kullanin ama minimum 1-1500 TL civarı bir fiyatı var haberiniz olsun.
Hocam, ikinci el GPU düşünmüyorum fakat GPU yeniledikten sonra ikinci el CPU olarak R5 5600 düşünebilirim.
HDD'yi sadece depolama alanı olarak kullanıyorum, sistemde bir tane SSD mevcut, sırasıyla yenileme yaptıktan sonra anakartıda yenileyeceğim.

Asıl sorum, RX6600 den bir iki model daha yukarı kartlar ile r3 3100 kullanıldığında çok fazla darboğaz yapar mı ? Çünkü işlemciyi bir süre sonra yükselteceğim.

Hocam, ikinci el GPU düşünmüyorum fakat GPU yeniledikten sonra ikinci el CPU olarak R5 5600 düşünebilirim.
HDD'yi sadece depolama alanı olarak kullanıyorum, sistemde bir tane SSD mevcut, sırasıyla yenileme yaptıktan sonra anakartıda yenileyeceğim.

Asıl sorum, RX6600'den bir iki model daha yukarı kartlar ile R3 3100 kullanıldığında çok fazla darboğaz yapar mı? Çünkü işlemciyi bir süre sonra yükselteceğim.

Hocam yapar ama çok az bir miktarda RX 6600XT ile bile kullananlar var ufak bir OC ile 1080p de darboğaz minimum olur RX 6600 ve XT için ama daha üstü darboğaz yapar gibi duruyor.

Hocam yapar ama çok az bir miktarda RX 6600XT ile bile kullananlar var ufak bir OC ile 1080p de darboğaz minimum olur RX 6600 ve XT için ama daha üstü darboğaz yapar gibi duruyor.
İşlemciyide çok vakit kaybetmeden değitireceğiz o zaman, peki rx6650xt ve r5 5600 için PSU yeter mi? Birkaç sitede baktım kılı kılına yetecek gibi duruyor ama güvenemedim.

Şu an Nitro+ 6700 TL, bu fiyatı kaçırmak istemiyorum. PSU yeterse gtx1660superi uygun bir fiyata satıp rx6650xt nitro+ alacağım.

İşlemciyide çok vakit kaybetmeden değitireceğiz o zaman, peki RX 6650 XT ve R5 5600 için PSU yeter mi? Birkaç sitede baktım kılı kılına yetecek gibi duruyor ama güvenemedim.

Şu an Nitro+ 6700 TL, bu fiyatı kaçırmak istemiyorum. PSU yeterse GTX1660 Super'i uygun bir fiyata satıp RX 6650 XT Nitro+ alacağım.

Hocam ucu ucuna yeter gibi ama kötü bit PSU sistemi kaybetmenize bile yol açabilir siz yine de 650W 80+ Bronze sertifikalı bir PSU bulmaya çalışın lakin idare etmelik birbkav ay gitse sıkıntı olmaz gibi ama sisteminizin bir anda kapanma gibi bir ihtimali var.

Hocam ucu ucuna yeter gibi ama kötü bit PSU sistemi kaybetmenize bile yol açabilir siz yine de 650W 80+ Bronze sertifikalı bir PSU bulmaya çalışın lakin idare etmelik birbkav ay gitse sıkıntı olmaz gibi ama sisteminizin bir anda kapanma gibi bir ihtimali var.
PSU masrafı çıkacaksa, rx6600 veya rx6600xt almak benim için daha mantıklı olacak gibi duruyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı