R3 3100'den R5 5600'e geçilmeli mi?

Bütçe
4500

EATH2021

Hectopat
Mevcut sistemim:
RX 6600.
R3 3100.
A320M F
8x2 3600MHz RAM.
600W 80 PSU.
Oynadığım oyunlar Bannerlord, Valorant, BF5, AC Odyssey-Valhalla gibi oyunlar, yani her türlü oyunu oynuyorum. 1 yıldır bu şekilde kullanıyorum. Sistemi sizce R5 5600'e geçmeli miyim? Oyun oynamaya fazla zamanım kalmıyor fakat yine de sormak istedim.
Bir de soğutucu olarak Thermalright Assassin King 120 düşünüyorum. Kasama sığar mı, RAM'lara değer mi?
Şimdiden teşekkürler.

Mevcut sistemim:
RX 6600.
R3 3100.
A320M F
8x2 3600MHz RAM.
600W 80 PSU.
Oynadığım oyunlar Bannerlord, Valorant, BF5, AC Odyssey-Valhalla gibi oyunlar, yani her türlü oyunu oynuyorum. 1 yıldır bu şekilde kullanıyorum. Sistemi sizce R5 5600'e geçmeli miyim?
Bir de soğutucu olarak Thermalright Assassin King 120 düşünüyorum. Kasama sığar mı, RAM'lara değer mi?
Şimdiden teşekkürler.

RAM'lere değeceğini sanmıyorum kasa yükseklik genişliğe bakarak alabilirsniz. Anakart ile Ryzen 5 5600 uyumlu olur fakat ileride anakartı B450'ye yükseltmeniz daha iyi olacaktır.

FPS oyunları haricinde farki hissetmezsin bile ekran karti degismeyeceksen gerek yok.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

(Videodakinin 5600X olduğunun farkindayim örnek olarak attim.)

RAM'lere değeceğini sanmıyorum kasa yükseklik genişliğe bakarak alabilirsniz. Anakart ile Ryzen 5 5600 uyumlu olur fakat ileride anakartı B450'ye yükseltmeniz daha iyi olacaktır.

Anakart değişmesine gerek yok boş yatırım. Sadece 5600 alıp BIOS güncellese yeterli olacaktır.

Fan aldıktan sonra overclock yapmak isterse B450 daha iyi olacaktir ki 5600 ya da 3100 gibi bir islemciye OC yapmayacaksan iyi bir fan almaya gerek kalmiyor.

Hocam OC yapılacaksa zaten alması gerekiyor ama oyun oynamaya pek zamanı kalmayan birinin overclockla uğraşacağını zannetmiyorum. Ayrıca 5600 stok fanla ısınır en kötü Snowman M200 alması lazım o kurtarır rahatça.

@EATH2021 hocam masraf olmasın diyorsanız eğer sadece 5600 ve Snowman M200 işinizi görecektir, eski işlemciyle BIOS'u güncellemeyi unutmayın.

Hocalarım kusura bakmayın pek fazla içli dışlı değilim BIOS son sürümünde zaten fırsat buldukça oyun oynamayı seviyorum oynuyorumda yazın 7 8 saat bilgisayar başındaydım BF5, Bannerlord, Valhalla ve Valorant oynuyordum rekabetçi oyunlarda bazen yetersizliğini hissediyorum 3100'ün asıl amacım çok fazla değer kaybetmeden 3100'ü elimden çıkarmak daha sonra anakartı değişmek birkaç sene içinde de ekran kartını yükseltmek hepinize teşekkür ederim işlemci ve attığım soğutucuyu sipariş veriyorum o zaman ileride de anakartı yükseltirim.

Hocam OC yapılacaksa zaten alması gerekiyor ama oyun oynamaya pek zamanı kalmayan birinin overclockla uğraşacağını zannetmiyorum. Ayrıca 5600 stok fanla ısınır en kötü Snowman M200 alması lazım o kurtarır rahatça.

Fan önerisi istediği için OC girer diye düşündüm ancak haklısınız OC gibi bir plani yokmus biraz kendi bakis açımdan yorumladigimdan yanlış yorumlamisim. Oc yapmayacagi goz önünde bulundurulunca dediğiniz gibi b450 almak gereksiz kaliyor.

Hocalarım kusura bakmayın pek fazla içli dışlı değilim BIOS son sürümünde zaten fırsat buldukça oyun oynamayı seviyorum oynuyorumda yazın 7 8 saat bilgisayar başındaydım BF5, Bannerlord, Valhalla ve Valorant oynuyordum rekabetçi oyunlarda bazen yetersizliğini hissediyorum 3100'ün asıl amacım çok fazla değer kaybetmeden 3100'ü elimden çıkarmak daha sonra anakartı değişmek birkaç sene içinde de ekran kartını yükseltmek hepinize teşekkür ederim işlemci ve attığım soğutucuyu sipariş veriyorum o zaman ileride de anakartı yükseltirim.

Hocam bence AM4 platformuna son yükseltme olarak R5 5600 alın o sizi 2-3 yıl daha götürür gibi. Daha sonrasında o zamanda en güncel ne varsa sıfır sistem onu alırsınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı