R3 3100'den R5 5600'e geçiş sonrası anlık FPS düşüşleri

Sorun şu an yok ama dediğim gibi bu FPS'in neden düştüğünü bulmam lazm çözüm olarak işaretliyorum iyi günler sağ olun <3

Format at çözümün %90 bu. @Batyxah dediği sorunlu bir bilgisayarda da "geçici" çözüm olabilir çünkü arada kat kat kare sayısı farkı var. Kare sayısı azaldıkça doğal olarak her donanımın üzerindeki yük ve veri miktarı transferi azalacak. Bu da özünde stabil çalışmayan bir donanımı düşük yük yüzünden stabil gösterebilir.

Stres ve benchmark testleri de bu sebeple donanımları tam yüke sokar.

Umarım kalıcı bir çözüm olur hocam rica ederim şimdiden. Herhangi bir FPS, darboğaz konusu olursa etiketleyebilirsiniz. İmzadaki PC'yi ilk topladığımda acayip triplere girmiştim ama sonunda çözdüm:D :D

Hocam bende sizin sisteme benzer bir sistem var nasıl çözdünüz acaba.

Ryzen. 3 3100 işlemciden Ryzen. 5 5600'e yükselttim. Valorant'ta 500-400 FPS alıyorum arada FPS 60-120 düşüyor. Nedenini anlamadım, yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Ekran kartım: ASUS RX 5500 XT 8 GB.
Driver'ler güncel.

Ryzen 3 3100 kullanırken de FPS düşmesi oluyordu.

FPS artışı oldu drop devam ediyor.

Belkide sorun biostadır.

Hocam bende sizin sisteme benzer bir sistem var nasıl çözdünüz acaba.

Olabildiğince kara düzen şeklinde yapmaya çalıştım. Teknoloji ilerledikçe sıkıntılar çoğalmaya başlıyordu. Ben de işlemcinin dahili grafik ayarını BIOS'tan kapattım direkt bundan dolayı bir fayda gördüm mü buna bir şey diyemem. Genel olarak birçok şey yaptım. Güç yönetimini performansa aldım. NVIDIA ayarlarından ekran kartına ayar yaptım. Ekran kartı ağırlık oyunlar denedim ayarları sürekli değiştirdim stabil ayarı buldum. İşlemci ağırlıklı oyunları denedim yine aynı şekil yaptım. Bir de sistemi 1080P'den 2kya geçirdim olabildiğince tüm yük ekran kartında olsun diye. Deneme yanılma yöntemi diyebiliriz aslında. Sizin sisteminizde nasıl bir sorun var?
Ekleme 1; tam anlamasam da Windows 11 ile Windows 10 arasında benim bilgisayarımda çok büyük FPS farkları vardı. Bu yüzden Windows 11'i 1 hafta denedikten sonra Windows 10'a temiz kurulum yaparak geri döndüm. Neredeyse %20 denilecek bir farktı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı