R3 3200 sistem yükseltme önerisi

Makaleler
11
Yer
Ötüken, Tanrı Dağları
İşlemcim R3 3200G.

3200 MHz 16 GB DDR4 RAM.

B450M SH2 anakart.

600W SilverStone +80 Plus PSU.

Dostlar sistemim bu buna yükseltme yapacağım. Kafamda işlemci için R5 5500 var.

Ekran kartı ise Gigabyte RX 6600 8 GB var.

Şu anda Samsung 980 Pro M.2 SSD kullanıyorum ve anakartım 3. nesil olduğu için tam hızı alamıyorum. Buna göre de anakart lazım ama çok mu gerekli bilmiyorum. Bütçe tam belli değil ama bu ikisini alabilirim şu an. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

@B 52 Stratofortress

Son düzenleme:
bu bütçene bağlı ama az bütçe ile iş istersen direk 5800x alman ayrıca kule tipi bir soğutucu al al geç derim. Eğer bütçem fazla dersen de

Eğer 5800alırsan 7500 Tl'ye kapatırsın. AM5 sokete geçerim dersen de daha pahalı olur ama ilersi için daha kullanışlı olur ama pahalıya patlar 12 Bin Tl civarına geliyor.

Bu arada azönce yazarken gönder yaptım o yüzden tekrar okursanız tam demek istediğimi anlarsınız.

Son düzenleme:
PCI-e 4.0 anakart bakıyorsanız en ucuz seçeneklerden mantıklı olarak şunu önerebilirim:

Bana göre buna vereceğiniz parayla daha iyi bir işlemci veya ekran kartı alınması daha faydalı olur.

Ne önerirsin?

bu bütçene bağlı ama az bütçe ile iş istersen direk 5800x alman ayrıca kule tipi bir soğutucu al al geç derim.

Ekran kartına para kalmadı ki

Hocam beynim yandı valla. Şimdi bu ay sadece işlemci ve kart alsak?

Atıyorum 2 3 ay sonra üstü seviye anakart RAM alalım.

Hangi işlemciyi alayım?

Hocam dur dur bende ekran kartı yok

Klavye yanlış yapmış ben RX6600 almak istiyorum.

Hocam beynim yandı valla. Şimdi bu ay sadece işlemci ve kart alsak?

Atıyorum 2 3 ay sonra üstü seviye anakart RAM alalım.
Hocam anakart ram almaya gerek yok 5800x alırsanız. Ben bütçeye göre 2 farklı öneri sundum.
5800x için sadece soğutucu almanız yeterli.

3200g ile aradaki performans farkını bulamadım fakat 5600g zaten 3200g'den çok daha güçlü bir işlemci.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…