Yani değer değmesine de, bana sorsanız hala önceki mesajımda dediğim gibi yapardım. Ben olsam ilk önce ikinci el RTX 3090 alır daha sonra da elime para geçtikçe işlemci vs. alırım.
3090 çok overkill hocam. 3090'a uygun sistem dizmek çok zamanınızı alır. 3090 için güç kaynağı kasanızı ve extra olarak anakartı da değiştirmek zorunda kalırsınız. O tarz fantezilere girmeye gerek yok bence.
3090 çok overkill hocam. 3090'a uygun sistem dizmek çok zamanınızı alır. 3090 için güç kaynağı kasanızı ve extra olarak anakartı da değiştirmek zorunda kalırsınız. O tarz fantezilere girmeye gerek yok bence.
Hocam anakartın yeterli. Param Güvende ile vs ikinci el RX 6700 XT alıp işlemciyi R5 5600 yapsan başka bir yükseltme bile yapmadan kullanabilirsin sistemini, 600W 6700XT'ye yetiyor, bende 6800XT'yi ikinci elde aldım çok memnunum. Sadece soğutucu alabilirsin ekstra olarak.
Her kafadan bir ses çıkınca öyle oluyor. 3090 daha performanslı ama işlemci, Psu filan yetmez. 3090 ev ve ekonomi düşmanı resmen. 350W TDP var. Hem 4 yıllık seri artık. Gerek yok 3000 serisi alıp paranı çöpe atmaya.