R3 3200 sistem yükseltme önerisi

İşlemciye gereksiz yüklenme. Am4 zaten düşmüş bir soket artık, o kadara para vermeye gerek yok. Ekran kartı alıp işlemciyi R5 5600 yapabilirsiniz, Hades hocamında dediği gibi.

AK400 ile soğutmaya çalıştığı işlemciye, bir de işlemcinin yanındaki ekran kartına bak.
B550 anakart ve R5 5600 öneririm. Bütçe varsa ekran kartını satıp, 7700/7800 XT alabilirsiniz.

R5 5600 ve rx6650xt

AK400 ile soğutmaya çalıştığı işlemciye, bir de işlemcinin yanındaki ekran kartına bak.
B550 anakart ve R5 5600 öneririm. Bütçe varsa ekran kartını satıp, 7700/7800 XT alabilirsiniz.
15.000 liraya 4060 + 5600 ve 224Xts daha iyi olur. Bütçesi 15.000. Ama artarsa dediğiniz de mantıklı.

Düşündüm taşındım madem kesenin ağzı açıldı 4060 Ti alsam o kadar para veriyorsam RAM yüksek olsun bari.
Gainward 4060 Ti 13.000 lira. Bütçeniz varsa bu modeli öneririm. En uygun ve kaliteli 4060 Ti'lardan birisi. İstersen Colorful gibi markalar da var. İşlemci olarak 5600 alın. Soğutucu olarak istersen sıvı soğutma al. Ama hava soğutma o işlemci için yeterli.

Daha önce Custom soğutma yaptım, tekrar yapabilirim belki. Zaten aldığım PC 1 yıl yatacak. Bütçemi kasmadan 4 5 ay içinde alayım diyorum ilk önceliğim ekran kartı almak. Diğer ay işlemci vs. diye gitmek istiyorum. Son kararım 4060 Ti oldu. Bunu alınca AM5 sokete geçip geçmeyeceğime bakacağım. Bana 2 tane M.2 girişi olan anakart da lazım. 980 Pro kullanıyorum. Acele etmek istemiyorum o yüzden. B660 serisi anakart bakıyorum. Ya da bir çılgınlık yapıp AM5 soket anakart alacağım onu alınca mecbur işlemci alacağım. Zaten sağlam bir ekran kartı istiyorum. Kafam karışık.

Eğer AM4 sokette kalacak isem;
8*4 RAM yapmak istiyorum. Çift M.2 ve gen4 olması da güzel.
Yoksa bana çift M.2 girişi olan 4 RAM slotlu anakart lazım.

Neyse telelfon geldi paran hazır dedi sanırım bütçeyi daha da çıkabilirim. Bir yandan motorumu topluyorum yemin ederim çok zor zaman ya.

Hem motor kazası yaptım hem motorumun bloğu kırıldı.
@B 52 Stratofortress bizim hayaller şimdilik rafa kaldırıldı.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…