R3 3200G APU sistem için yükseltme önerisi

Bütçe
2500 TL

vuenxxm

Hectopat
Selamlar, öncelikle sistemimdeki parçaları alt kısma yazdım. Ekran kartımı yükseltmek istiyorum ve açıkçası birçok opsiyonum var fakat önceliğim yapacağım şeyin mantıklı olması. Çok fazla uğraş gerektirsin istemiyorum yani.

Ryzen 3 3200G gibi bir işlemcim için alabileceğim en iyi ekran kartı sanırım GTX 1650. Bahsi geçen ekran kartının sıfır fiyatları ortada ve teknoloji olarak DLSS dahi desteklemiyor. Aynı ekran kartının benzer performans veren bir alternatifi var ve o da RX 6400. Şu an için 2500 TL gibi fiyata Amazon üzerinde satılmakta. RSR ve çok işe yaramasa da Ray Tracing teknolojisine sahip bir kart. Bu kart kafama bayağı yattı ve eğer alırsam güç kaynağımı bile değiştirmeye kalmadan tak çalıştır şekilde sorunsuz kullanabileceğim düşündüğüm kadarıyla.

İkinci düşüncem ise kullanılmış bir ekran kartını satın almak. Açıkçası çok işime gelmiyor çünkü maden durumları yüzünden piyasada madende kullanılmamış kart bulmak çok zor. Bahsettiğim fiyata RX 580 8 GB gibi ekran kartları bulabiliyorum. Aldım almasına diyelim, güç kaynağı da değiştirmek zorunda kalacağım. Tek sorun o bile değil. Sahip olduğum işlemci sizce bu kartı besleyebilecek mi? Daha fazla masraf harcayıp daha az performansa sahip olmak üzecek açıkçası. Siz maden yapılmış bir kartı alır mıydınız?

Gelelim almak istediğim fikre, sizce hangisini yapmalıyım? RX 6400 alsam yeni bir kart olduğu için ömrü tükenmeyecek ama sıfır olmayan kart alsam elimde kalıp kalmayacağı meçhul. Sizce daha farklı alternatifler var mı? Fikirlerinizi bekliyor olacağım. İyi forumlar.

İşlemci: Ryzen 3 3200G
Ana kart: B450M H
RAM: 2x8 2400 MHz
Monitör: 1440x900
PSU: ATX 400W, 12V 22A

Yerinde olsam işlemcini satardım.1500-1600tl gibi fiyatlara satıp 1600,2600 alabilirsin.Kart için biraz daha bütçe artırıp rx6500xt,6600 alabilirsin.6400 3k 6600 ise 4.5k En mantıklısı bu.3200g ile hiçbir yere varılmıyor.Bende de o işlemci var satıp 3600 alacağım.

Yerinde olsam işlemcini satardım.1500-1600tl gibi fiyatlara satıp 1600,2600 alabilirsin.Kart için biraz daha bütçe artırıp rx6500xt,6600 alabilirsin.6400 3k 6600 ise 4.5k En mantıklısı bu.3200g ile hiçbir yere varılmıyor.Bende de o işlemci var satıp 3600 alacağım.
Bende 2400g var kaça satarım ? Piyasayı pek bilmiyorum ?

Selam, öncelikle sistemimdeki parçaları alt kısma yazdım. Ekran kartımı yükseltmek istiyorum ve açıkçası birçok opsiyonum var fakat önceliğim yapacağım şeyin mantıklı olması. Çok fazla uğraş gerektirsin istemiyorum yani.

Ryzen 3 3200G gibi bir işlemcim için alabileceğim en iyi ekran kartı sanırım GTX 1650. Bahsi geçen ekran kartının sıfır fiyatları ortada ve teknoloji olarak DLSS dahi desteklemiyor. Aynı ekran kartının benzer performans veren bir alternatifi var ve o da RX 6400. Şu an için 2500 TL gibi fiyata Amazon üzerinde satılmakta. RSR ve çok işe yaramasa da Ray Tracing teknolojisine sahip bir kart. Bu kart kafama bayağı yattı ve eğer alırsam güç kaynağımı bile değiştirmeye kalmadan tak çalıştır şekilde sorunsuz kullanabileceğim düşündüğüm kadarıyla.

İkinci düşüncem ise kullanılmış bir ekran kartını satın almak. Açıkçası çok işime gelmiyor çünkü maden durumları yüzünden piyasada madende kullanılmamış kart bulmak çok zor. Bahsettiğim fiyata RX 580 8 GB gibi ekran kartları bulabiliyorum. Aldım almasına diyelim, güç kaynağı da değiştirmek zorunda kalacağım. Tek sorun o bile değil. Sahip olduğum işlemci sizce bu kartı besleyebilecek mi? Daha fazla masraf harcayıp daha az performansa sahip olmak üzecek açıkçası. Siz maden yapılmış bir kartı alır mıydınız?

Gelelim almak istediğim fikre, sizce hangisini yapmalıyım? RX 6400 alsam yeni bir kart olduğu için ömrü tükenmeyecek ama sıfır olmayan kart alsam elimde kalıp kalmayacağı meçhul. Sizce daha farklı alternatifler var mı? Fikirlerinizi bekliyor olacağım. İyi Sosyaller.

İşlemci: Ryzen 3 3200G
Anakart: B450M-H
RAM: 2x8 2400 MHz
Monitör: 1440x900
PSU: ATX 400W, 12V 22A

Bende R3 3200G kullanıyordum satıp R3 3100 aldım üstüne sadece 150TL koydum yeni nesil bir işlemci aldım sende öyle yapabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı