R3 3200G bilgisayar acilmiyor

Onur9898

Femtopat
Merhabalar.
Masaüstü R3 3200G'li APU'lu sistemim 2 gün önce 3 4 kere kapandı tekrar açınca da masaustu gelince 5 10 saniye kapaniyordu. Aksam tekrardan kapandı ve bir daha acilmadi 3 saat sonra denedigimde tekrar acilmisti, Windows hasar uyarısı benzeri bir şey verdi. Sanırım bilgisayar kendi kendine kapandigi için harddiski korumak için verdi. Garantiye mesaj yazdım fakat evde yapabilecegim bir şey var mı? Simdiden çok teșekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır. Hiçbir şey yapmadım anakartım a serisi overclock desteklemiyor zaten. Guc kablosundan supheleniyordum yeni aldim sorun devam ediyor fanlari, kasanin icini de temizledim. CS:GO'da aniden kapandi.

Şu çözüm yöntemlerini deneyip sonucu bildirin.
  1. BIOS pilini söküp 2 dakika sonra geri takın.
  2. Bilgisayar fişe takılı değilken açma/kapatma tuşuna 1 dakika basılı tutun.
    • Sistemi uzay montaj olarak çalıştırma.
    Bu işlem sırasında anakarta USB, görüntü kablosu ve ethernet kablosu gibi kablolar bağlı olmasın. Anakartınızı kasanın dışına çıkarın. Sadece işlemci, bellekler ve ekran kartı takılı olsun. Kablo olarak sadece işlemci, anakart ve ekran kartının güç kablosu bağlı olsun. Power Switch pinlerine kısa devre yaparak sistemi çalıştırın. Bu işlemle aşağıdaki hataları tespit edebilirsiniz.

• Kasanın içindeki kısa devre.
    • Ön paneldeki USB, jak girişi, güç ve HDD aktivite ışığı, Power Switch ve reset Switch arızasını tespit edebilirsiniz.
    • Fanlarda arıza olması.
  3. Bellekleri söküp pinlerini silgiyle silin.
  4. İşlemci fanını gevşetin ve pinlerde kırılma olup olmadığını kontrol edin.
Hazır mı aldınız sistemi yoksa kendiniz mi topladınız?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı