R3 3200G için 250 Watt yeterli mi?

yagamilayto31

Hectopat
Daha fazla  
Ryzen 3 3200G
8 GB 3000 MHz RAM
A320 anakart
240 GB SSD
60 HZ monitör

Ekran kartım yok ve işlemci çok az güç kullanıyor,
Bir tane işlemci fanı alacağım tabii şart mı bilmiyorum, bu da bir soru olsun.
İşlemci fanı şart mı? Şartsa 250 Watt yeter mi?

Güç kaynağının linki veya arkasında 12 V gibi değerler yazan fotoğrafı var mı?

Güç kaynağının linki veya arkasında 12 V gibi değerler yazan fotoğrafı var mı?
2. el alacağım için sormadım. kasayla beraber aldığım vakit bakacağım. neye dikkat etmem gerekiyor tam olarak?
250W güç olarak yeter. Fakat sağlamlık ve ömür olarak modeline bağlı olarak sorunu çıkarabilir.
peki işlemci soğutucu almalı mıyım? yoksa sadece termal macun yeterli mi?

Gerçek 250 Watt yeterli ama her 250 Watt güç kaynağı 250 Watt sağlamıyor. Sisteminiz yaklaşık 168 Watt güç çeker ama bakın bu PSU işinizi görmez çünkü 12V kanalından 10 Amper veriyor bu da 120 Watt veya biraz fazlası ediyor.

RAM'ı 2x4 GB yapmanızı tavsiye ederim.
Bildiğim kadarıyla stok fanı ile geliyor ve bence yeterli olacaktır.

Dostum 300TL bütçen varsa PSU'lu Kasa alabilrsin. Hemde 300 Watt.

Riske girmeye gerek yok. Tavsiyem, ileriye dönük olması için en az 500W 80 PLUS sertifikalı bir güç kaynağı almanız yönünde olacaktır.

250W PSU almayın. 350W veya 400W 80 Plus sertifikalı bir PSU tercih edin, tabii uyduruk marka olmamalı (Rampage, Gamebooster gibi markalar olmasın).
80 Plus sertifikasına ve marka güvenilirliğine dikkat ederseniz, hem bilgisayarınız güvende olur hem de ay sonu ödeyeceğiniz faturanız daha düşük gelir.
RAM konusunda kesinlikle çift kanal kullanmanızı öneririm. Mümkünse 3200 MHz olmalı, zaten 3000 MHz ile aralarında çok büyük fiyat farkı yok. AMD işlemciler için RAM frekansı önemli, daha iyi performans almanızı sağlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…