Çözüldü R3 3200G RX 580 sistem tamirciden sonra açılmadı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

leak

Hectopat
Daha fazla  
Ekran kartı
Gigabyte RX 580 4GB
Anakart
MSI A320M-A PRO
İşlemci
AMD Ryzen 3 3200G
Öncelikle merhabalar, bu yazıyı telefondan yazıyorum o yüzden biraz hatalarım olabilir, kusura bakmayın. Ekran kartimin fanının çok ses çıkarması üzerine bilgisayarı tamire götürdüm, keşke götürmeseydim. Sonraki gün bizi hiçbir şekilde aramadılar, ben okul dönüşü sormaya gittim. Sorduğumda ekran kartımın arızalı olduğunu, daha once içi açılmış gibisinden şeyler söylediler. Eve geldigimde kasayı açtım. Ekran kartimi çıkarttım ve bir de oyle denedim. Görüntü yine gelmedi, işlemcimin iGPU'su olduğu için normalde APU kullanıyordum o yuzden görüntü veriyordu. PSU değişikliği de yaptım yine çalışmadı, tüm kabloları söktüm taktım yine olmadı. Şu an sadece anakarttan ve tamircilerden şüpheleniyorum. Normalde kasanın önünde PC açılınca mavi bir ışık yanardı, o da yanmıyor. İşin özü tamirciler çok da bilgisayardan anlamıyor. Sizce anakart mı bozuk yoksa PC statik elektrik mi yaptı? Bu arada tamire götürmeden önce bilgisayar tamamen çalışıyordu, hatta video bile izledim. Ne ayaksa oraya götürdüğümde bilgisayar çalışmıyor, görüntü alamadık dediler. Sizce parça çalınma durumu olabilir mi? Şimdiden teşekkürler. 1 yorum bile olsa hepinizin yardımını bekliyorum.

Çözüm
Ne olduğunu burdan anlamam çok zor. Fakat adam bozmuş bir şeyleri gibi.
Hocam ekran kartımı takarken anakartımın üzerindeki kondansatörlere çarpıyordu hep. Büyük ihtimal ben çarptıra çarptıra orası hasar gördü en son tamirciye götürdüğümde o da çarptırdı oraya ve hasar gördü. Şu an monitör gelmiyor, sistem açılmıyor.

Sorun çözüldü, başka bir tamirciye verdim. İlk verdiğim tamirci anakartı bozmuş.

Sorun çözüldü, başka bir tamirciye verdim. İlk verdiğim tamirci anakartı bozmuş.
Hocam götürmeden önce bir video alsaydıniz çalışıyor diye şikayet ederken büyük iş yapardı.

Ne olduğunu burdan anlamam çok zor. Fakat adam bozmuş bir şeyleri gibi.
Hocam ekran kartımı takarken anakartımın üzerindeki kondansatörlere çarpıyordu hep. Büyük ihtimal ben çarptıra çarptıra orası hasar gördü en son tamirciye götürdüğümde o da çarptırdı oraya ve hasar gördü. Şu an monitör gelmiyor, sistem açılmıyor.

Son düzenleme:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…