R3 3200G sistem anlık kilitleniyor ve yeniden başlatmadan düzelmiyor

DreadLight

Zeptopat
Daha fazla  
RAM
HyperX Fury DDR4 2400 MHz 8GB TEK KANAL
SSD veya HDD modeli
NVMe Samsung 256 GB
Ekran kartı
AMD Radeon HD 7850 GDDR5 256 bit 1GB
Anakart
B450 mh BIOSTAR DDR4
İşlemci
Ryzen 3 3200G
Benim bilgisayarım kullanım esnasında donuyor, kilitleniyor. Mouse imleci ekranda takılı kalıyor ve hiçbir yere hareket ettiremiyorum. Klavyenin ışıkları yanıyor. Caps Lock tuşuna basıyorum klavyedeki ışığı yanmıyor. Hiçbir tuş kombinasyonu çalışmıyor. Kasa çalışıyor ama ekran donuk bir şekilde. Bilgisayarı yeniden başlattığımda düzeliyor. Bilgisayara format attım, kasayı temizledim, donanımsal mı yazılımsal mı olduğunu anlamadım. Bu sorun hakkında bilgi edinmek istiyorum bu hatayı çözmek istiyorum çok gıcık oluyor her an bilgisayar takılacak korkusu ile bilgisayar kullanıyorum. Bilgisayarımda bütün sürücüler güncel virüs de bulamadım. Bilgisayar sıcaklık değerleri normaldi. Termal macun değişimi yaptım. Anlayacağınız gerekli her şeyi yaptım.

Sistem özelliklerim:

• Anakart: B450 mh BIOSTAR DDR4.
  • RAM: HyperX Fury DDR4 2400 MHz 8 GB tek kanal.
  • İşlemci: Ryzen 3 3200G.
  • Güç kaynağı: Power gate 500 watt ( emin değilim PSU üzerinde yazmıyor. )
  • Ekran kartı: AMD Radeon HD 7850 GDDR5 256 bit 1GB.
  • SSD: NVMe Samsung 256 GB.
  • HDD X2: Toshiba 250 GB, Western Digital 250 GB.

Bana bilgili bir kişi yardım edebilir mi? Bu konuya Recep abinin de bakmasını istiyorum yardımcı olur musunuz? Çok yardıma ihtiyacım var bu konuda. Parça değiştirecek kadar durumum yok. Bu sorunu çözmek istiyorum.

Saygılarımla.

PSU gözüme battı anlık güç sıkıntısı yaratıyor ve sistemi donduruyor olabilir. Eski bilgisayarım bu yüzden donuyordu HDD değiştirdim RAM değiştirdim en son PSU değiştirince düzelmişti ama donanımsal değil yazılımsal bir hatada olabilir.
Yazılımsal olduğunu düşünmüyorum yakın zamanda bu psu'yu değiştireceğim . Umarım düzelir başka ne gibi sorun vardır acaba ?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı