R3 3200G sistem iyi mi?

loelman

Decapat
Daha fazla  
Merhaba değerli arkadaşlar,

Bilgisayar topluyorum belirli ürünleri seçtim sizce iyi mi değil mi danışmak istedim ona göre karar vermek istiyorum.

İşlemci.
AMD Ryzen 3 3200G 3.6GHz 6MB Önbellek 4 Çekirdek AM4 12nm Tray İşlemci mi alsam.

AMD Ryzen 5 4500 3.6GHz 8MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 7nm MPK İşlemci mi alsam.

Anakart.
MSI B450M Mortar Max 4133MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DP mATX Anakart.

RAM.
Corsair 8 GB Vengeance LPX Siyah 3200MHz CL16 DDR4 Single Kit RAM.

PSU.
Cooler Master Elite V4 600W 80+ 120mm Fanlı PSU.

SSD.
Samsung 250GB 870 EVO SATA 3 2.5 SSD (560 MB Okuma / 530 MB Yazma)

Ekran kartı.
MSI GeForce GT 730 N730K-4GD3/OC 4 GB DDR3 64 Bit.
Ekran kartları fiyatları tavan 3 ay idare etse yeter, eski PC'den kalan ekran kartı 9 ay önce almıştım bütçem buna yetmişti.

Kasa.
MSI MAG Vampiric 011C Tempered Glass USB 3.2 Mid Tower Kasa.

Not
( PSU, ekran kartı eski kasadan kalma )

Alınmaz. Bütçe?

Hocam bütçenize göre sistem topladığınızı tahmin ediyorum. Ancak size şiddetle aldığınız RAM'den bir tane daha almanızı öneriyorum. APU sistemlerde çift kanallı RAM aşırı önemlidir. Ben de 1 sene kadar R5 2400G kullandım. Çift kanal olunca gerçekten fark ediyor. Bütçenizi biraz daha zorlayarak alabilirseniz. Eğer ki daha bütçem var diyorsanız, R3 2200G yerine, R5 2400G veya R5 3400G işlemcisini öneririm. R3 2200G'nin içerisindeki Vega 8 GPU'su oyun konusunda biraz yetersiz kalıyor çünkü. Ama bütçeniz bu kadar ise bu da iyi bir işlemci tabii.

Ekran kartı konusunda o ekran kartı yerine daha iyi bir ekran kartını şiddetle tavsiye ederim. Hiçbir şey yapamayacağınız/oynayamayacağınız bir ekran kartı olur kendisi. Onun yerine GTX 1050 önerebilirim. Veya bütçem yok, 2. elden alacağım diyorsanız GTX 760 veya GTX 950 önerebilirim.

Arkadaşın GT 730'u görmediniz sanırım.

Alınmaz. Bütçe?

Merhaba hocam,
4.5k bütçem var bu belirttiğim parçaları bilgisayarcı arkadaşımdan ucuza almış oluyorum.

Merhaba hocam

Arkadaşım bilgisayarcı olduğu için parçaları bana ucuz veriyor RAM 1 adet veriyor fakat ben bir şekilde 2 adete çıkarırım ekran kartı beni 3.4 ay gibi süre idare ederse yeni bir ekran kartı alacağım belirttiğiniz işlemcileri gözden geçireceğim olmazsa biraz daha üzerine bırakır işlemci almaya çalışırım.

Ekte mevcut olan görselde ki ekran kartını almayı düşünüyorum.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2022-09-14-22-52-56-864_com.amazon.mShop.android.shopping.jpg
    92,5 KB · Görüntüleme: 46
Son düzenleme:

Ekteki ekran kartını alma bu işlemci ile kullanacaksan. APU bir sistem topla. GT730'u iptal edip.

Ekteki ekran kartını Ryzen 5 4500 ile kullanmanız daha mantıklı olur. Aksi taktirde Ryzen 3 2200G ile kullanırsanız sisteminizde şiddetli bir darboğaz görülecektir. Ayrıca ekran kartını alacaksanız bir süre daha 8GB RAM ile idare edebilirsiniz. Çok da endişe etmenize gerek yok. Ancak kenara atacağınız paranın bir kısmı ile ileride 1 adet 8GB RAM eklemesi yapabilirsiniz.

Ancak o ilk mesajınızdaki GT 730'u sisteminize takmak, sisteminize küfür etmiş olursunuz. Ondan ziyade APU bir işlemci o ekran kartından daha yüksek performans verecektir.

Yardımınız için teşekkürler hocam bir yerden yüklü miktarda para geldi sistemi en iyi şekilde 19k gibi fiyat vererek en iyi şekilde sistem aldım

Tekrardan teşekkürler hocam.

Yardımınız için teşekkürler hocam bir yerden yüklü miktarda para geldi sistemi en iyi şekilde 19k gibi fiyat vererek en iyi şekilde sistem aldım

Tekrardan teşekkürler hocam.
Hayırlı olsun hocam, güle güle kullanın. Darısı başımıza artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…