retrodogukan
Hectopat
- SSD veya HDD modeli
- Pny CS900
- Anakart
- ASrock B450M HDV R4.0
ASRock B450M HDV r4.0 + Ryzen 3 3200G (APU) kullanıcısıyım. Hem AMD'nin hem ASRock'un sitesindeki ekran kartı driverları bilgisayarda sürekli çökme durumu yaşatıyor. AMD'nin sitesindeki sürücüde ekran glitch yiyip sürücü crash verip sürücüyü siliyordu. ASRock'un sitesindekinde ise sadece ekran donuyor ve sürücü siliniyordu. ASRock desteği umursamıyor bile. AMD ile iletişime geçince yeni bir Windows kurup bıos&cmos sıfırlamamı söylediler. AMD'nin dediğini henüz yapmadım, 2. planda bu. Sonra ASRock'un forumunda açtığım konuya birisi "aynı sorunu ben de yaşıyordum. Driver'ı hangi diske kuruyorsan ve çökme yaşanıyorsa o disk problemlidir. Yeni disk alarak sorunu çözdüm." şeklinde yorum yazdı. RAM'lerimde sorun yok, anakart ve işlemci arasında sorun olup olmadığını düşünürken adam problemin 4 aylık SSD'imde olduğunu söyledi üstteki mesajı açıklayarak. Pny CS900 2.5'' 480 GB AKSUBILISIM SSD bu. Hepsiburada ile bir şekil iletişime geçeceğim. Fakat gerçekten bu sorunun SSD ile ilgili olup olmadığını bilemiyorum. SSD'yi bir şekil test etme yöntemi var mıdır?
Bilen yok mu
Bilen yok mu
Son düzenleme: