R3 3200G sistemde vidalar boşa dönüyor

422470

Hectopat
İşlemcimin termal macunu kurudu mu diye merak ettim ve soğutucu fanın vidalarını sökmeye başladım. Fakat bir türlü vidalar çıkmıyor. En sonunda fark ettim vidalar boşa dönüyor alt kısımda küçük bir daire var vidayı tutan sanırım. Anakartın altında kaldı. 3 vidada da aynı şey olmuş. Diğerinde sorun yok ama o da boşa dönüyor. Ben de korktum ve tornavidayı bıraktım. Şimdi oyun testine baktım yine aynı sıcaklıkta ama FPS de değişiklik var. PC'yi bozdum mu? Veya ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun olurmu? Sadece termal macun kurumuş mu ona bakacaktım
Vidaların altı boş. Gelmesi lazım ama olmuyor hafif zorlayınca fan kısmının üstü siyah olan yer oynuyor.
Yarın hallederim diye bırakmıştım. Sabah biraz oyun oynayayım dedim stok soğutucu yerinden çıkıp öne doğru yatmış hemen PC'yi kapattım ama vidalar yine boşa dönüyordu. Sonra kasanın diğer kapağını çıkartınca anladım. Anakartın arkasında stok soğutucu vidası için dikdörtgen bir şey var o kaymış vidalar o yüzden boşa dönüyormuş. Biraz uğraştırdı ama sonunda yaptım. Termal macun kupkuru olmuş bu arada. İlk başka kasanın arka kapağını sökseydim bu kadar uğraşmaz mışım.

Dosya Ekleri

• IMG_20210530_160852.jpg
    95,4 KB · Görüntüleme: 28
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…