R3 3200G ve RX 570 sisteme PSU seçimi

Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: MSI B450-M-A PRO MAX, CPU: AMD Ryzen 3 3200G, GPU: MSI GTX 1650 LP OC 4GB, RAM: HyperX Fury Black 8x2GB 3600MHZ RGB, PSU: Corsair TX650M Kasa: Everest Crystal, Termal Macun: Arctic MX-4
Meslek
Öğrenci, yarı zamanlı grafiker ve developer
Selam. Uzun süredir sistemimde Everest Crystal kasa ile beraber gelen 600W peak 550W regular değerleri olan bir PSU kullanıyorum. Newegg üzerinden sistemimin kaç watt kullandığına baktım 692 gibi bir değer verdi. 692W güç kaynağım yok benim nasıl olabilir bu? Aşağıda tüm parçalar için alan yok o yüzden buraya sistemimi yazıyorum.
CPU: Ryzen 3 3200G (4GHz üstü OC)
GPU: MSI RX570 4 GB
RAM: HyperX 8x2 3200MHz
Anakart: MSI B450M-A Pro Max
PSU'yu değiştirmek gibi bir hedefim var fakat ne alayım nasıl alayım bilmiyorum. Modüler bakayım dedim fakat fiyatları çok yüksek. Yani şunun indirimini kovala ya da şuna bak bu çok iyi diyeceğiniz vs güçkaynağı var mı? Tüm önerilere açığım. Direk marka model yerine şu kriterlere bak demeniz hem benim hem konuya sonradan denk gelenler için daha iyi olacaktır. Şimdiden teşekkürler.

İlk olarak 80+Gold sertifikası imkan dahilinde ise bu niteliği olan bir güç kaynağı alınmasını tavsiye ederim. Çünkü verimliliği doğrudan etkileyen bir konudur. Gold sertifikalarda %80-%90 arası bir verimlilik oluyor.

Alacağınız güç kaynağının verimlilik değerinin %90 olduğunu varsayarak şöyle bir örnek vereyim: Sisteminiz eğer 540W ile çalışıyorsa güç kaynağı şebekeden 600W çekecektir. Eğer verimlilik %60 olsaydı 600W yerine 900W çekilecekti. Aylık 300W da faturayı ciddi etikler.

Çok uzadıysa affola, almayı planladığın güç kaynağı için "80+Gold" sertifikasının olmasını bir kez daha vurgulayayım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı