R3 3250U vs FX 8350

ArdaTemel93

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 5600X
XFX RX 6700
XPG 3200 MHZ 32 GB Ram
Asus Prime B450M-A
600 Watt 80+ PSU
Samsung Odysse 32" 165 HZ 2K Monitör
Meslek
3D Baskı
Arkadaşlar merhaba FX8350 sistem kullanıyordum sistem emekliye ayrıldığı için uygun fiyatlı AMD Ryzen 3 3250u işlemcili bir laptop aldım. Merak ettiğim Ryzen 3 3250u FX 8350'den iyi midir, kötü müdür? Nedenlerini yazarsanız çok sevinirim.

Güç açısından FX 8350 daha güçlü fakat motorsiklet ve araba karşılaştırması gibi bir şey bu. Birinin üretim amacıyla diğeri çok farklı.
Yani Ryzen 3 3250u aldığıma pişman olmalıyım o halde :)

FX çok güç tüketiyor, güncel mimariye geçiş yapmışsınız sizin için iyi olmuş sisteminizi öğrenebilir miyim ona göre karşılaştırma yapabilirim?

Ryzen 3 3250U​

• Güncel mimari
  • Overclock desteklemiyor
  • Unlocked
  • Geniş önbellek
  • Stabilite
  • Az enerji tüketimi

FX çok güç tüketiyor, güncel mimariye geçiş yapmışsınız sizin için iyi olmuş sisteminizi öğrenebilir miyim ona göre karşılaştırma yapabilirim?

Ryzen 3 3250U​

• Güncel mimari
  • Çoklu çekirdek performansı
  • Unlocked
  • Geniş önbellek
  • Stabilite
  • Az enerji tüketimi
R3 3250U
12 GB Ram 2400 Mhz
Windows 11
256 GB M2SSD
Ekran Kartı APU 2GB

Oyun Oynayan biri değilim sadece merak ettiğim için araştırıyorum.

Hayır pişman olmamalısınız. Eğer amacınız güç almak olsaydı, daha güçlü laptoplar tercih edebilirdiniz fakat çalışma prensipleri göz önüne alındığını FX 8350'nin gücünün diğer işlemciden fazla olması gayet normal. Biri 8 çekirdek, biri 2 çekirdek. Biri base olarak 4.00GHz'de çalışıyor, biri 2.60GHz. Biri 125W ile çalışıyor, biri 15W ile. İkisi çok ayrı dünyalar. Birisi sen uzun süre fişe bağımlı kalmadan bilgisayarı kullanabilmen amacıyla üretiliyor, birisinin güç konusunda hiçbir derdi yok.

Hayır pişman olmamalısınız. Eğer amacınız güç almak olsaydı, daha güçlü laptoplar tercih edebilirdiniz fakat çalışma prensipleri göz önüne alındığını FX 8350'nin gücünün diğer işlemciden fazla olması gayet normal. Biri 8 çekirdek, biri 2 çekirdek. Biri base olarak 4.00GHz'de çalışıyor, biri 2.60GHz. Biri 125W ile çalışıyor, biri 15W ile. İkisi çok ayrı dünyalar. Birisi sen uzun süre fişe bağımlı kalmadan bilgisayarı kullanabilmen amacıyla üretiliyor, birisinin güç konusunda hiçbir derdi yok.
Çok teşekkür ederim.

R3 3250u.
12 GB RAM 2400 MHz.
Windows 11.
256 GB M.2 SSD.
Ekran kartı APU 2 GB.

Oyun oynayan biri değilim sadece merak ettiğim için araştırıyorum.

Sisteminiz günlük kullanım/oyun için iyi hocam FX ile karşılaştırmanıza gerek bile yok fakat arkadaşın dediği gibi iksinin üretim amacı farklı render farkları vs.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı