Çözüldü R3 3300X pinlerini tamir ettirdikten sonra eskisi gibi çalışır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
Sancaktepe, İstanbul
Merhaba öncelikle, çok stresli bir gün geçirdim. 2. el aldığım işlemci kargoda hasar aldı yaklaşık 15 pin düzgün ve sıralı bir şekilde yamulmuş. Param Güvende'yle almıştım. Satıcı arkadaş sağ olsun anlayışlı biri geri gönder iade et falan dedi. Ben de bir tamir deneyelim olmazsa iade göndereyim dedim. Kabul edince gittim bir tanıdık vasıtasıyla birine verdim.

Hikayeden sonra asıl sormak istediğim 2 soruyu sorayım. Bu pinler tamir oldu diyelim görüntü verdi. Ama tam emin olmamız için ne yapmamız gerekir? Stress testi vs. her bir PIN'i kullanmayı sağlayacak bir test var mıdır?

İkinci sorum işlemci eski kondüsyonunda olur mu? Yani overclockta pinler zarar görür mü veya işlemcinin fiziksel olarak pin hassasiyeti artar mı? Elime aldığımda daha kolay yamulması gibi?

Cevaplar için teşekkürler.
İşlemcim: R3 3300X.
Ek olarak şunu söyleyeyim. Eğer iade verirsem bütçem düşüyor. O vakit R5 1600 AF vs alabilirim anca. Bu işlemciyi çok beğeniyorum.

Çözüm
Hocam ben değil de mahale içinde bu işlerle uğraşan biri varmış ona götürdüm. Adamın dükkanı profesyonel değil ama hep anakartlar vs vardı. Güvendik bakalım ne olacak.
Aylar geçti, sonuç olarak neler yaptığımı söyleyeyim.

İstanbul-Üsküdar'da işlemci pini tamiri yapan biri vardı. Bir tanıdık vasıtasıyla ona gittim ve ertesi günün öğleninde işlemcinin pinleri jilet gibi dümdüz olmuştu. Uygun bir ücret ödeyip mutlulukla ayrıldım. Şu an kullanıyorum aldığımdan beri. İşlemci canavar gibi çalışıyor. :D

Teşekkürler yardımlarınız için. @Hamza Ensar Sağlam @bblokee @L0rrec @Atamyolundayız
Hocam ben değil de mahale içinde bu işlerle uğraşan biri varmış ona götürdüm. Adamın dükkanı profesyonel değil ama hep anakartlar vs vardı. Güvendik bakalım ne olacak.
Aylar geçti, sonuç olarak neler yaptığımı söyleyeyim.

İstanbul-Üsküdar'da işlemci pini tamiri yapan biri vardı. Bir tanıdık vasıtasıyla ona gittim ve ertesi günün öğleninde işlemcinin pinleri jilet gibi dümdüz olmuştu. Uygun bir ücret ödeyip mutlulukla ayrıldım. Şu an kullanıyorum aldığımdan beri. İşlemci canavar gibi çalışıyor. :D

Teşekkürler yardımlarınız için. @Hamza Ensar Sağlam @bblokee @L0rrec @Atamyolundayız

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı