R3 3300X sistemde oyunda CPU ve GPU kullanımı normal mi?

MehmetKerim06

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. R3 3300X-RX 6500 XT-8*2 16 GB RAM bir sistemim mevcut. GTA 5 oyununda screenshot da gördüğünüz gibi CPU kullanımı düşük/gpu kullanımı yüksek bir durumda. Ayarlar high. Bu normal midir? Genellikle çoğu oyunda bu şekil. Cevaplar için teşekkürler şimdiden.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    76,8 KB · Görüntüleme: 43
Merak etmeyin normal bir durum. GPU ne kadar fazla kullanılıyorsa o kadar iyi demek. %90 GPU kullanımının altında darboğaz yani işlemci, ekran kartını tam olarak besleyemiyor demektir. GPU kullanımını arttırmak için ayarları daha da yüksek ayarlara çekin ki ekran kartınızın tam performansından yararlanın. Örnek veriyorum, mesela high ayarlarda %70 GPU kullanımı ile 60 FPS alıyorsanız, ayarları yükselterek ultra ayarlarda %95-100 GPU kullanımı ile 80 FPS alabilirsiniz.

Merak etmeyin normal bir durum. GPU ne kadar fazla kullanılıyorsa o kadar iyi demek. %90 GPU kullanımının altında darboğaz yani işlemci, ekran kartını tam olarak besleyemiyor demektir. GPU kullanımını arttırmak için ayarları daha da yüksek ayarlara çekin ki ekran kartınızın tam performansından yararlanın. Örnek veriyorum, mesela high ayarlarda %70 GPU kullanımı ile 60 FPS alıyorsanız, ayarları yükselterek Ultra ayarlarda %95-100 GPU kullanımı ile 80 FPS alabilirsiniz.

Anladım hocam teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı