R3 3300X ve RX 5600 XT vs R3 3300X ve GTX 1660S

Hocam işlemci sıkıntı. İstesem şimdinde 1600 AF yaparım işlemciyi ve bütçe baya rahatlar. Ben şu an çözüm olarak monitörü değiştirdim başka yerden(VP249QGR) ve harici DP kablosu da buna dahil. Yine de 150TL elime geçmiş oldu. RX 5600 XT alıp gittiği yere kadar gitsin gözüyle bakacağım. Araba gibi PC'ler de artık yatırım aleti oldu. Fazla kullanmayacağım bile, derslerimi görsün, haftasonları BF1ve GTA 5 vs gibi AAA oyunlarda kasmasın yeter. Diğer oyunlar da zaten çok yüksek sistem gereksinimi istemiyor. Zaten çoğu oyunu oynadım/bitirdim PS4'te. Ama BF1 ayrı yerde benim için ve orta ayarlarda 40 FPS'den ultra ayarlarda 140-160 FPS'lere çıkmak baş döndürücü olacak gibi...

2. sistemi tercih ederim ekran karti harici her parçasi daha kaliteli. Sirf ekran kartı iyi diye seçmemek lazim.
Hocam size önemli üç sorum var. Lütfen cevap verin... Şimdiden teşekkürler.
1) Geil 3000MHz CL16 mı Kingston Hyperx 3000MHz CL15 mi? 65TL daha fazla vermeye değer mi Kingston için? Gündelik kullanımda ya da oyunlarda etkisini hissettirir mi? Hangisi olursa olsun OC yapmak istiyorum açıkçası, sadece korkuyorum...
2) Sandisk SSD Plus üzer mi? Yoksa illa 150TL fazla verip kaliteden şaşmayıp Samsung Evo 860 mı alınmalı? Bunu normal gündelik kullanıcı için soruyorum. Bir kaç sene içerisinde durduk yere bozulmazlar herhalde?
3) Aerocool Cylon 600W 80+ RGB mi High Power 600W 80+ Bronz Eco mu almalıyım? Açıkçası gönlüm Aerocool'dan yana RGB diye ve aralarında az fark olduğu söylendi internette. Yine de size danışmak istedim. Bu arada Aerocool 15TL daha ucuz.

1) GeIL RAM'ler hakkında bilgim yok maalesef ama Kingston'un iyi olduğundan emin olabilirsiniz 65 lira odemeye değebilir.
2) SanDisk SSD Plus üzer kronik hız sorunları var. İlla Samsung Evo diye bir zorunluluk yok ama sorunsuz bir SSD alinmali.
3) 2 PSU'da üzmez bozulma patlama vs. olmaz. Ben High Power tercih ederdim ama Aerocool'da alınabilir.

Geil özellikle avrupada çok yaygın ama burada kimse bilmiyor. Sırf marka için fazladan para ödenir mi? Ayrıca CL15 ile CL16 arasındaki fark hissedilir mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…