R3 4100 ve GTX 1660S sistem darboğaz yapıyor

Makaleler
5
Merhaba, bugün bir şey fark ettim PES 21 oynarken oyunda garip bir FPS sorunu var gibiydi Afterburner ile bakayim dedim o an fark ettim sistem darboğaz yapıyor. Monitörüm 1366x768 yani onunla mı ilgili bilmiyorum sonuçta oynadığım oyun bir Online oyun değil ve R3 4100 bence GTX 1660 Super'i 720P'de olsa beslemeli. Problem ne olabilir?

Bu Detroit'den görüntü bunda çok bir darboğaz yok gibi.

Bu PES21'den bunda açık ara bir darboğaz var gibi duruyor. Bu arada belirtiyim oyunlarda FPS sıkıntısı çekmiyorum PES21'de bir FPS sorunu var gibi ama o darboğazla ilgisiz muhtemelen oyunun optimizasyon problemi.

• GTX 1660 Super
  • R3 4100
  • A520M-A Pro
  • 8x2 3200MHz RAM
Sistemimde böyle.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bence sorun 720p oynadığınız için 1080p değil mi monitör.

60 FPS'den yukarısını desteklemiyor Detroit anlamadım bende. Ayarlar izin vermiyor yani.
Muhtemelen konsol oyunu olduğu ve sonradan PC'ye portlandığı içindir, orada bir sıkıntı yok. Darboğaz mı bilmiyorum ama genel olarak işlemciniz yeterli geliyor mu? Oyun işlemcinin yetemediği oranlarda işlemci kullandığında da GPU kullanımı düşebilir çünkü.

Bende onu soruyorum işte ama. Başka bir forumda destek aldım 720P'nin genel olarak yetersiz geldiğini ve FPS'i sınırlandırmadığımdan darboğaz yaptığını söylediler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…