R3 4300G işlemci sıcaklıkları nasıldır?

BoşYapanYksup

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar kullandığım işlemci Ryzen 3 4300G ve 10 dk boyunca Max. Kullanımda stok fan ile sıcaklık değerleri bu şeklide. Sizce normal mi?

Kasanın durumuna bağlı hava akışı yani, değerleri yüksek stok fan pek bir şey beklememek lazım macunsuz mu macunlu ise yüksek kule tipi bir soğutucu almanızı öneririm kendim 3600 için kullanıyorum 59-63 arası maksimum kaliteli macun ile.

Stok fan ve sıcaklık değerlerinin işlemcinizin silikon kalitesine bağlı olduğunu varsayarsak kule tipi soğutucu ile 65-70 derecelerde gezinebilirsiniz. Silikon kalitesine örnek verecek olursam 240mm sıvı soğutucu ile R5 3600X stok haliyle 95 dereceleri görüyordu fakat bunu 110W gibi yüksek watt değerlerinde görmekteydi. Sizin değerler ise stok fana göre gayet doğal.

Ayrıca işlemcinize sıvı soğutucu önermiyorum.
Kaliteli bir kule tipi soğutucu işlemcinizi buz gibi çalıştırır. Tabii ki kasanızın hava sirkülasyonunun da iyi olduğunu varsayarsak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…