O işlemci RTX 3090'ı besleyemez. Darboğaz'ın kralını yapar. Ekran kartını riser yerine direkt olarak anakarta bağlamanız daha iyi olur.
Bütçem kartı sattıktan sonra tabi ki uygun olacaktır. Sistem için öneriniz nedir?3090'ı satmayıp, kalan sistemi satarak o karta uygun güzel bir sistem dizilebilir bütçenize bağlı olarak. Çok bir bütçeniz yoksa tüm sistem satılıp kart modeli düşürülerek sıfırdan bir sistem toplanabilir yine eldeki bütçeye göre. Bu iki durumu açıkladığınız taktirde ona göre bir sistem dizilecektir.
En azından 5600X/5800X iyi olur. Hangi çözünürlükte kullanıyorsunuz?Evet şu an öyle bir deneme yaptım Riser'dan aldığıma göre çok daha iyi sonuç almaktayım en azından şimdilik bir problem yok. Kart için uygun işlemci hangisidir?
Evet şu an öyle bir deneme yaptım Riser'dan aldığıma göre çok daha iyi sonuç almaktayım en azından şimdilik bir problem yok. Kart için uygun işlemci hangisidir?
Bütçem kartı sattıktan sonra tabi ki uygun olacaktır. Sistem için öneriniz nedir?
En azından 5600X/5800X iyi olur. Hangi çözünürlükte kullanıyorsunuz?
Şu an 1920x1080 fakat sistemi tekrar toplarken monitör almayı düşünüyorum. Özellikle AMD kullanmak gibi bir düşüncem yok fakat önerdiğiniz işlemci işimi çözebilecek midir? Çünkü yeri gelince 3 adet projeksiyondan görüntü çıkışı almam gerekebilir.
Önerilerin için teşekkür ederim sanırım bunlardan yola çıkarak bir şey yapabilirim kendimce. Fakat bu işlemcilerde yüksek yük altında doğru bir şekilde besleyebilecek mi ? Az çok işimden bahsetmek gerekirse Projeksiyon cihazları üzerinden en az 1080P en yüksek 4K olacak şekilde yansıtma işleri yapıyorum. Yeri gelince 4 projeksiyona kadar bağlamam gerekebiliyor.Bütçeye göre bu sistemlere bakılabilir.
- DOST KAYAOGLU-SUKRU / AMD Ryzen 7 5800X / ASUS TUF GeForce RTX 3070 Ti GAMING OC 8GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Gaming Bilgisayar - Gaming.Gen.TR
- EASTERGAMERS-E1 / INTEL i7-12700K / ASUS TUF GeForce RTX 3070 Ti GAMING OC 8GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Gaming Bilgisayar - Gaming.Gen.TR
- ULTIMA-TUF3080Ti / AMD Ryzen 7 5800X / ASUS TUF GeForce RTX 3080 Ti OC 12GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Gaming Bilgisayar - Gaming.Gen.TR
Elinizdeki kasa ve RAM'leri tutup, 3090 için minimumda şu şekil bir sistem toplayabilirsiniz. Pek çok ağır işlemi de rahatlıkla halleder. 5800X epey güçlü bir işlemcidir.
- MSI B550-A Pro AMD AM4 DDR4 ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
- https://www.trendyol.com/amd/ryzen-...djust_campaign=akakce_urun_listeleme&v=1.47.2
- https://www.hepsiburada.com/sharkoo...ent=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.79.8
- Scythe Fuma 2 SCFM-2000 2x120mm CPU Hava Soğutucu - incehesap.com
- WD SN750 WDS500G3X0C 500 GB NVMe M.2 2280 SSD Fiyatları ve Özellikleri
Önerilerin için teşekkür ederim sanırım bunlardan yola çıkarak bir şey yapabilirim kendimce. Fakat bu işlemcilerde yüksek yük altında doğru bir şekilde besleyebilecek mi ? Az çok işimden bahsetmek gerekirse Projeksiyon cihazları üzerinden en az 1080P en yüksek 4K olacak şekilde yansıtma işleri yapıyorum. Yeri gelince 4 projeksiyona kadar bağlamam gerekebiliyor.