Karşıt Madde Centipat Katılım 17 Mart 2023 Mesajlar 2.207 Makaleler 3 Çözümler 10 5 Mayıs 2023 #1 Arkadaşlar merhaba. Aşağıdaki kodları; Kod:Panoya kopyala Section "Device" Identifier "AMDGPU" Driver "amdgpu" Option "AccelMethod" "gl" Option "DRI" "3" EndSection /etc/X11/xorg.conf dosyasına eklersem video hızlandırma etkin olur mu? Xubuntu 22.10 kullanıyorum. İşlemcim Ryzen 3 5300U. GPU: Vega 6 (işlemcinin içindeki GPU). Son düzenleme: 5 Mayıs 2023
Arkadaşlar merhaba. Aşağıdaki kodları; Kod:Panoya kopyala Section "Device" Identifier "AMDGPU" Driver "amdgpu" Option "AccelMethod" "gl" Option "DRI" "3" EndSection /etc/X11/xorg.conf dosyasına eklersem video hızlandırma etkin olur mu? Xubuntu 22.10 kullanıyorum. İşlemcim Ryzen 3 5300U. GPU: Vega 6 (işlemcinin içindeki GPU).
Çözüm Cruslan 6 Mayıs 2023 Karşıt Madde dedi: Hocam radeonsi sürücüsünü, ortam değişkenlerine eklemem gerekiyor galiba ama nasıl bulamadım kaç gündür. Genişletmek için tıkla... Çoğunlukla gerekmez ama VA-API'nın radeonsi sürücüsünü kesinlikle seçilmesi için LIBVA_DRIVER_NAME=radeonsi çevresel değişkenini kullanabilirsiniz.
Karşıt Madde dedi: Hocam radeonsi sürücüsünü, ortam değişkenlerine eklemem gerekiyor galiba ama nasıl bulamadım kaç gündür. Genişletmek için tıkla... Çoğunlukla gerekmez ama VA-API'nın radeonsi sürücüsünü kesinlikle seçilmesi için LIBVA_DRIVER_NAME=radeonsi çevresel değişkenini kullanabilirsiniz.
KS KS Karşıt Madde Centipat Katılım 17 Mart 2023 Mesajlar 2.207 Makaleler 3 Çözümler 10 6 Mayıs 2023 #11 Cruslan dedi: Çoğunlukla gerekmez ama VA-API'nın radeonsi sürücüsünü kesinlikle seçilmesi için LIBVA_DRIVER_NAME=radeonsi çevresel değişkenini kullanabilirsiniz. Genişletmek için tıkla... Hocam bir de enchaed-h624ify uzantısını kurdum. Şu an süper çalışıyor. Eskisi gibi çok iyi. Artı 0 Eksi
Cruslan dedi: Çoğunlukla gerekmez ama VA-API'nın radeonsi sürücüsünü kesinlikle seçilmesi için LIBVA_DRIVER_NAME=radeonsi çevresel değişkenini kullanabilirsiniz. Genişletmek için tıkla... Hocam bir de enchaed-h624ify uzantısını kurdum. Şu an süper çalışıyor. Eskisi gibi çok iyi.