R3 GT 1030 Sistemin Uyumu

Bütçe
2000
Daha fazla  
Merhabalar bir sistem toplamaya karar verdim ve bütçem 2000 TL birkaç yere baktım 2000'e hazır bir sistem bulmak çok zor. Bende bu yüzden kendim toplamaya karar verdim;

Sistem:
GT 1030 - Ekran Kartı,
A320 - Anakart,
Ryzen 3 - İşlemci,
8 GB RAM,

Bu sistem uyumlu çalışır mı acaba? Çalışır ise nasıl bir güç kaynağı seçmeliyim, çalışmaz ise bir öneriniz var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar bir sistem toplamaya karar verdim ve bütçem 2000 TL birkaç yere baktım 2000'e hazır bir sistem bulmak çok zor. Bende bu yüzden kendim toplamaya karar verdim;

Sistem:
GT 1030 - ekran kartı,
A320 - anakart,
Ryzen 3 - işlemci,
8 GB RAM,

Bu sistem uyumlu çalışır mı acaba? Çalışır ise nasıl bir güç kaynağı seçmeliyim, çalışmaz ise bir öneriniz var mıdır?

Ryzen 3 APU ise almaniza gerek yok.
İkisi neredeyse ayni performansi veriyor.

Son düzenleme:
Uyumlu calisir fakat Ryzen 3 modeli nedir? Nissan diyip kacmak gibi oluyor. 500W PSU yeterli olur. Marka olarak FSP, High Power veya Corsair oneririm.
500W PSU fazla gelmez mi? Diğer bileşenleri bilmiyorum ama ekran kartı 30W civarı kullanıyor. Çoğu karttan az sanırım.

500W PSU fazla gelmez mi? Diğer bileşenleri bilmiyorum ama ekran kartı 30W civarı kullanıyor. Çoğu karttan az sanırım.
Olasi bir ekran karti yukseltmesi durumunda ve islemcinin ne oldugunu tam olarak bilmedigim icin 500W onerdim. Ryzen 3 3100 de olabilir, Ryzen 3 1200'de.

Ryzen 3 1200 kullandığımda nasıl bir performans alırım üzer mi ?
Ben kullaniyorum, uzecek bir performansi yok fakat ileri zamanlarda paraniz oldugunda RX580'i darbogaz yapmayacak sekilde kullanamazsiniz 14nm teknolojisi ile uretilen Ryzen 3 1200 ile. O yuzden Ryzen 3 1200AF alin dedim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı