R5 1400 3.6 GHz'te 77 dereceye ulaşıyor

Emre Sakinmaz

Megapat
AMD Ryzen Master ile işlemciyi 1.3 voltaj verip 3.6 GHz yaptım. AIDA64 stres testinde 15 dakika sonucunda maksimum 87'ye çıkıp düştü ve ortalama sıcaklık değeri ise 77.

Soğutucu yetersiz geliyordur, kasa hava akışı kötüdür, macunun kurumuştur. Hayırlı günler.

Stok fan ile stres testinde bu dereceler normal. Ben de zamanında stok fan ve 3.7 Ghz ile oyunda 65-72 derece aralığında az kullanmamıştım Ryzen 5 1400'ü.

Çok şanslı değilseniz de zaten stok fanla gelinebilecek son nokta 3.7-3.8 bu da biraz sıcak çalışmasını kabul edersek.

Sürekli açık durması yerine sadece FPS artmasını istediğim oyuna girdiğimde açabilir miyim OC'yi. Sorun olur mu?

Sürekli açık durması yerine sadece FPS artmasını istediğim oyuna girdiğimde açabilir miyim OC'yi. Sorun olur mu?
75 derecelere kadar oyunda kullanabilirsiniz. BIOS ile stok fanı max ayara çekip biraz daha düşürebilir sıcaklıklar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…