R5 1400 sistemde ekran siyah oluyor

alemcitom

Kilopat
Daha fazla  
RAM
8+8
Ekran kartı
Rtx 3050
İşlemci
Ryzen 5 1400
Merhaba.
Bilgisayarda oyun oynarken ekran donuyor ekran son sahnede kalıyor ve tepki vermiyor. Discord konuşma sesleri filan kesiliyor. Sonra BIOS guncelledim bu sefer de oyundayken ekran siyah oluyor, gene Discord sesleri filan gelmiyor. En son olarak format attım. Windows 10 güncel sürümü kurdum fakat sorun devam ediyor. Sizce sorun nedir? Güç kaynağı bir sorun olabilir mi?

Tam sistem nedir? Dediğin gibi PSU da olabilir ama modeli vs bilmek lazım.

PSU eski görünüyor ve pek iyi değil, OCCT Power testini 20 dakika yapar mısın? Yine OCCT monitör sekmesinden güç tüketimini takip et dalgalanma var mı diye.

PSU eski görünüyor ve pek iyi değil, OCCT Power testini 20 dakika yapar mısın? Yine OCCT monitör sekmesinden güç tüketimini takip et dalgalanma var mı diye.

Hocam Power testini yaptım hafif dalgalanma vardı ama test daha 3dk gelmeden bilgisayar gene siyah ekran verdi.

Hocam Power testini yaptım hafif dalgalanma vardı ama test daha 3 dakika gelmeden bilgisayar gene siyah ekran verdi.

Evet, suçlu PSU gibi görünüyor bu bağlamda. PSU değişimi yapman iyi olur.

Son düzenleme:
Sağlık olsun, PSU değişti iyi oldu açıkçası.

RAM modelleri nedir o dikkatimi çekti, uyumsuzlar ise sorun kaynağı olma ihtimalleri var.

Corsair 8+8 2133MHz ikisi de hocam.

Dibine kadar uyumlular yani, peki.

Sistemde herhangi bir eksik aygıt var mı? Varsa chipset sürücüsü kurmanı isteyeceğim çünkü, bunun haricinde bir de sistem OC var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…