R5 1400 sistemi yükseltme

Bütçe
25-28

Kerem Yagiz

Hectopat
Merhaba arkadaşlar ben iç mimar ve web tasarımcıyım. Şuan mevcut olan sistemi yükseltmek istiyorum ama kafa karışıklığı yaşamaktayım.
Genellikle (3d max,Archicad,Lumion) kullanıyorum. Çok sık olmasada oyun oynamayı seviyorum. Bütçem 30 bin.

Anakart: Asus Prime B350M-K (3700x alırsam sorun yaşamadan kullanabilirmiyim eğer kullanmakta sorun yaşarsam hangi anakartı tavsiye edersiniz. B550 ile X570 arasında pek fiyat farkı yok hangisini almak daha mantıklı olur.)

İşlemci: Ryzen 5-1400 kullanmaktayım. (Ryzen 7-3700x, Ryzen 5-5600x veya Ryzen 7-5800x)

Ekran Kartı olarak kararsız kaldım 3 boyut işlemede ve oyun performansı olarak ne alabilirim.

Ram : HYPERX 16GB (2x8GB) Fury RGB 3600MHz CL17 DDR4 Dual Kit Ram | ITOPYA (Kargo sürecinde)

Ssd : SAMSUNG 1TB 980 NVMe M.2 SSD (3500MB Okuma / 3000MB Yazma) | ITOPYA (kargo sürecinde)

Kasa : Corsair 4000D (10 gündür kullanıyorum)

Güç kaynağı olarak kaç watt almam gerektiğini bilmediğim için bir seçeneğim yok.

Soğutucu: CORSAIR iCUE H150i ELITE CAPELLIX RGB 360mm İşlemci Sıvı Soğutucu | ITOPYA (kargo sürecinde)

Son düzenleme:
Anakartı B550 tercih edin işlemciyi R7 5800X açık ara en iyi işlemci seçtikleriniz arasında ekran kartı.
3060 Ti veya 3070 olabilir bulabilirseniz iyi olur 850Watt bir güç kaynağı yeterli olacaktır.

İşlemci olarak tabii ki yapacağın işlerden dolayı 5800X. Ekran kartı olayları çok karışık. B550 almanı öneririm. X570'e bence R9'lar işin içine girmediği sürece gerek yok. Ona vereceğim paraya SSD ya da PSU yükseltirim böyle bir sistemde. Tabi bu benim şahsi düşüncem. Sanırım geriye 20-23 bin lira falan kalıyor. 3070 ya da -önerim- 6800 XT alabilirsin. PSU olarak da Corsair RM850 önerebilirim.

Anakartı B550 tercih edin işlemciyi R7 5800X açık ara en iyi işlemci seçtikleriniz arasında ekran kartı.
3060 Ti veya 3070 olabilir bulabilirseniz iyi olur 850Watt bir güç kaynağı yeterli olacaktır.

3060 Ti bu bütçe ve yapılacak işler için az ve yetersiz olacaktır.

-Aslında 20 bin küsür liraya 6900XT varmış. 6800XT yerine tabi ki bunu öneririm.

Son düzenleme:
RAM'ler pahalıymış bence. Corsair ağırlıklı sistem diziyorsunuz, RAM'leri sırf CL17 diye HyperX seçmişsiniz.

980 sırf Samsung ismi için alınmaz, o bütçede daha iyisi var.

O soğutucuya 2200 lira verilmemeli diye düşünüyorum, belki aşırı yüksek seviye bir sistemde kullanılabilir.

RAM'ler pahalıymış bence. Corsair ağırlıklı sistem diziyorsunuz, RAM'leri sırf CL17 diye HyperX seçmişsiniz.

980 sırf Samsung ismi için alınmaz, o bütçede daha iyisi var.

O soğutucuya 2200 lira verilmemeli diye düşünüyorum, belki aşırı yüksek seviye bir sistemde kullanılabilir.

Üstad öneriler için teşekkür ederim ama bana önerdiğin ramlar ile benim satın aldığım ramlar arasında pek fark yok. Ssd konusuna gelirsek samsung dışında hangi marka kullandıysam beni üzdü. Laptopta Crucial ssd vardı samsung ssd ye geri döndüm diyebilirim. Soğutucu olarak ağır işlerde işlemcinin serin kalmasını tercih ederim ya.
İşlemci olarak tabii ki yapacağın işlerden dolayı 5800X. Ekran kartı olayları çok karışık. B550 almanı öneririm. X570'e bence R9'lar işin içine girmediği sürece gerek yok. Ona vereceğim paraya SSD ya da PSU yükseltirim böyle bir sistemde. Tabi bu benim şahsi düşüncem. Sanırım geriye 20-23 bin lira falan kalıyor. 3070 ya da -önerim- 6800 XT alabilirsin. PSU olarak da Corsair RM850 önerebilirim.

3060 Ti bu bütçe ve yapılacak işler için az ve yetersiz olacaktır.

-Aslında 20 bin küsür liraya 6900XT varmış. 6800XT yerine tabi ki bunu öneririm.
Üstad bunların arasındaki fark nedir acaba. 2 bin fark var.

Son düzenleme:
Hocam zaten aldığınız işlemci 5950X gibi bir şey değil, 240mm Corsair AIO yeter de artar emin olun.

RAM konusunda zaten olay benzer olmaları, her şeyin Corsair iken HyperX alman tuhaf olmuş. Attıklarım arasında Crucial OC potansiyeli sayesinde en kalitelisi diyebilirim.

Ekran kartı olarak 6900XT gibi bir şey alacaksanız 850W ve üstü öneririm, RTX 3070 almayı düşünüyorsanız RM750X gayet iyi olur. Ayrıca beyaz kablolar ile birlikte geliyor, sistemin görselliği bayağı artar.

Crucial P5 970 EVO'dan da iyi bir SSD'dir, üzmez.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı