R5 1400 ve GTX 1060 Sistem Upgrade Yapma

NuteLya

Megapat
Daha fazla  
CS:GO - PUBG gibi oyunlar için sisteme upgrade yapmak istiyorum. Hali hazırda birkaç parça aldım ancak uyuşma sorunundan dolayı sizlere danışmak istedim. Yayın için harici bir sistem toplayacaktım ancak şu anlık upgrade yapmak daha cazip geldi. Şu anki sistemimle 200-300 FPS arası ( CS:GO) oynuyor ancak yayın açtığımda bu FPS 150'lere düştüğünden dolayı işlemci vesaire yükseltmek istiyorum. Aşağıda belirttiğim parçaları almak istiyorum. Sizce yeterli olur mu? Veya onun yerine bunu al şunu yükselt dediğiniz bir şey var mı? Eski parçalar harici 3.500TL gibi bir bütçem var. Eski parçaları satabilirsem onları da eklerim.

Sistem:
Ryzen 5 1400 -> Ryzen 7 3700X / Ryzen 5 3600X
2x4GB 2666MHz RAM -> Corsair Vengeance 2x8GB 3200MHz RAM
B350M Mortar
Galax GTX 1060 6 GB
MP510 480 GB SSD

Ekran kartını değiştirmeme gerek var mı? Bütçe de kısıtlı. XL2546 Monitör aldım 240Hz için. Yayında en aşağı 250-300 FPS almam gerekiyor.

CS GO için yeterli bir ekran kartı. İşlemcinizi 3700X yapmanız hatrı sayılır şekilde fark yaratacaktır. CS GO hiç etkilenmeden medium işlemede yayın açabilirsiniz. Görüntü iyi sıkıştırılacağından kalite artacaktır + oyununuz etkilenmeyecek, olmadı faste çekersiniz denemedim tam emin olamıyorum. Elinizde yanlış mı anlıyorum;
1060
MP510
B350M mevcut ve sabit kalacaklar?

CS GO için yeterli bir ekran kartı. İşlemcinizi 3700X yapmanız hatrı sayılır şekilde fark yaratacaktır. CS GO hiç etkilenmeden medium işlemede yayın açabilirsiniz. Görüntü iyi sıkıştırılacağından kalite artacaktır + oyununuz etkilenmeyecek, olmadı faste çekersiniz denemedim tam emin olamıyorum. Elinizde yanlış mı anlıyorum;
1060
MP510
Evet o ürünleri değişmek istemedim. Onlar da kötü olmadığı için işlemci ile rami yükseltip yayında en azından CS:GO da 250+ fps almak istiyorum. İşlemci olarak 3700x mi 3600x mi alayım? Olur mu acaba fps o şekilde çünkü monitör boşa gitsin istemiyorum.
1060
MP510
Şöyle bir durum da var acaba darboğaz veya uyum sorunu olur mu 3700x ile anakart veya ekran kartıyla? Yani şuanlık işlemci ile ramlari yükseltip daha sonra parçaları satınca ekran kartını da upgrade yapacağım zaten 2070s düşünüyorum onu da. Şuanda monitör'ü da alınca çok harcadım ondan dolayı.

Evet o ürünleri değişmek istemedim. Onlar da kötü olmadığı için işlemci ile rami yükseltip yayında en azından CS:GO da 250+ fps almak istiyorum. İşlemci olarak 3700x mi 3600x mi alayım? Olur mu acaba fps o şekilde çünkü monitör boşa gitsin istemiyorum.

Şöyle bir durum da var acaba darboğaz veya uyum sorunu olur mu 3700x ile anakart veya ekran kartıyla? Yani şuanlık işlemci ile ramlari yükseltip daha sonra parçaları satınca ekran kartını da upgrade yapacağım zaten 2070s düşünüyorum onu da. Şuanda monitör'ü da alınca çok harcadım ondan dolayı.
Yani baktığımız zaman 3.nesli destekliyor ama 3700X gibi bir işlemciyi tam olarak nasıl çalıştırır bunu kesin şekilde bilemiyorum. 3700X 8C16T bir işlemci ve öyle aman aman bir güç istemez diye düşünüyorum, net şekilde %100'ünde sorunsuz sıkıntısız çalışır cevabını veremem ama mantıken çalışması lazım :)

@TeknoHemşir
BIOS guncel ise sıkıntı cikacagjni sanmıyorum.
BİOS yeni güncelledim ancak çirkin bir ekrana geçti sanırım yeni BİOS değişmiş :D böyle eski bilgisayar ekranı gibi BİOS :) o MSİ'ın güzelim game boost olan BİOS'u gitti yerine değişik birşey geldi. Eğer sorun olmayacaksa 3700x alayım bilgisi olan var mı tam olarak?
Yani baktığımız zaman 3.nesli destekliyor ama 3700X gibi bir işlemciyi tam olarak nasıl çalıştırır bunu kesin şekilde bilemiyorum. 3700X 8C16T bir işlemci ve öyle aman aman bir güç istemez diye düşünüyorum, net şekilde %100'ünde sorunsuz sıkıntısız çalışır cevabını veremem ama mantıken çalışması lazım :)
Valla şimdi sende emin olamadığın için tırstım açıkcası. Tam net bilgisi olan yok mu ya? 3700x ile ramleri yükselteceğim ilerleyen dönemde zaten rtx 2070s alacağım
@TeknoHemşir
BIOS guncel ise sıkıntı cikacagjni sanmıyorum.
Sizce CS:GO için istediğim fpslere ulaşabilir miyim? Şuan yayın kapalı 200-300 arası değişiyor ancak yayın açıkken 150 direk. Yeni işlemci 3700x ile yeni 3200Mhz ramler yayında 300 fps almamı sağlar mı? Ekran kartını da upgrade yapmalı mıyım?

Son düzenleme:
@TeknoHemşir
BIOS guncelse sıkıntısız bir şekilde kullanmanız lazım. 65W tüketime sahip bir işlemci. Herhangi bir sorun olacağını sanmıyorum. Yayını işlemci ile mi açiyorsunuz? CS:GO islemci isteyen bir oyun ve AMD 3. Nesil islemci ile tek çekirdek performansını ilerletti. Ne kadar alırsınız bilmem ama farkin hissedilir olacağına eminim.
Not: MSI'ın sitesinde destekliyor gözüküyor.
Kaynak: Destek: B350M MORTAR | Motherboard - The world leader in motherboard design | MSI Türkiye

Son düzenleme:
@TeknoHemşir
BIOS guncelse sıkıntısız bir şekilde kullanmanız lazım. 65W tüketime sahip bir işlemci. Herhangi bir sorun olacağını sanmıyorum. Yayını işlemci ile mi açiyorsunuz? CS:GO islemci isteyen bir oyun ve AMD 3. Nesil islemci ile tek çekirdek performansını ilerletti. Ne kadar alırsınız bilmem ama farkin hissedilir olacağına eminim.
Kaynak: Destek: B350M MORTAR | Motherboard - The world leader in motherboard design | MSI Türkiye
Streamlabs obs kullanıyorum otomatikte. CPU kullanım ön ayarı veryfast yazıyor.
@TeknoHemşir
BİOS dediğim gibi en son olanı kurdum. Ancak beta version yazıyor yanında. Bir önceki sürüm 2019 ocak ayında getirilmiş. Ben 2019 aralık ayında gelen güncellemeyi kurdum.

Dostum AMD Ryzen 7 3700X 3.6/4.4GHz AM4 İşlemci: Amazon.com.tr: netsiparis bu ürün de 32mb cache, bu ürün de AMD Ryzen™ 7 3700X 3.6GHz (Turbo 4.4GHz) 8 Core 16 Threads 36MB Cache AM4 İşlemci (Wraith Prism Soğutuculu) 36mb cache diyor farkı ne bunların? Hangisini almalıyım?
Konu güncel. Sistem upgrade için kenara temizinden 6000tl ayırdım. Önerilerinizi bekliyorum.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    571,4 KB · Görüntüleme: 40
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı