R5 1400 ve R5 1400 Sistem Açılmıyor

Ex3llency

Kilopat
Daha fazla  
Sistem şu şekilde:
  • MSI B350M Pro VD Plus
  • Ryzen 5 1400
  • GTX 1060
  • WD Blue 1 TB
  • Gskill Ripjaws 8 GB
  • Dark 500W PSU
Bir hafta kadar once anakart üzerinde CPU ışığı yanıyordu ve sistem açılmıyordu. Ryzen 3 1300x işlemciyi değiştirerek Ryzen 5 1400 satın aldım RAM değişikliği yaptım sistemi tekrar kurdum. Bir gün kadar kullandım sistem bir kere kendini yeniden başlattı ardından kapandı bir hafta onceki sorunu tekrar yasamis oldum ve MSI B350M Pro CD Plus anakartın üzerindeki ez Debug LED ışıkları kafasına göre bazen hepsi bazen CPU bazen CPU hariç hepsi şeklinde yanıyor ve sadece fanlar çalışır durumda kalarak açılmıyor.

Sistemdeki parçalar daha çok yeni ve değiştirmediğim sadece anakart kaldı. Diger parçalar daha yepyeni olduğundan bir problem olduğunu dusunmuyorum ve sorunun anakartta olduğunu düşünmekteyim. Öneri ve tavsiyelerinizi bekliyorum. Sizce de sorun anakartta mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart ya da PSU. Anakart olarak başka bir anakart deneme imkanın var mı? Boşuna satın alma sonra.

İşlemciyi rami ve anakartı garantiye göndermiştim zaten. İşlemci ve ram değişti anakartta problem yok deyip geri geldi. 2 günlük işlemci ve ram bozuk değildir herhalde yani. Ayrıca anakart dediğim gibi kafayı yemiş durumda. Kafasına göre hata ışığı yanıyor anlam veremedim. Değişim isteyeceğim mecburen 2. kez servise gönderisim olacak bu çünkü.

Anakarta giden tüm kabloları çıkartıp 5-10 dakika sonra bekledikten sonra tekrar takın ve öyle açmayı deneyin. Olmaz ise BIOS ve CMOS resetlemeyi deneyin. Dediklerim çözüme ulaştırmadıysa sorun büyük ihtimal anakarttadır.

Bios resetleyip bir gün beklettigim dahi oldu ama sonuç aynı gelişigüzel hata ışığı yanıp bios ekranı dahi gelmiyor. Psu konusunda endişelerim var evet ama 1 gün boyunca sıkıntısız kullandıktan sonra bilgisayarı açtığımda bu sorunu yaşamam psu ile alakalı olmadığını düşündürüyor. Servispointle görüştüm ve uzun süreli test istememı söylediler. Sanırım sadece takıp görüntü vs kontrol edip gönderdiler. Ama bende 1 gün kullandıktan sonra sorun ortaya çıkmıştı ve bu 2. oluşuydu. Tüm bunları belirttim umarım sorun anakarttadır ve düzelir.

Hocam güç kaynağınız pek verimli bir model değil. 12V kanalından 350W güç verebiliyor. Yani kaliteli bir 400W güç kaynağından bile daha zayıf. Farklı bir güç kaynağı ile tekrar deneyin.

Hocam güç kaynağınız pek verimli bir model değil. 12V kanalından 350W güç verebiliyor. Yani kaliteli bir 400W güç kaynağından bile daha zayıf. Farklı bir güç kaynağı ile tekrar deneyin.
Anakart tamirden geldikten sonra direkt değiştireceğim güç kaynağını fakat sistemi açmayacak kadar da mı yeterli değil kafama takılan şey bu aslına bakarsak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…