R5 1500X, RX 580 CS:GO performans sorunu

Baki Delibaş

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba.

Sistemi ilk topladığımda CS:GO'da stabil 400 FPS alabilirken sistemi güncel tuttukça FPS kaybı yaşamaya başladım daha doğrusu sistem kullanımında ciddi anlamda düşüş yaşamaya başladım. Ekran kartı kullanımı en yüksek %30, işlemci kullanımı en yüksek %60 civarında seyir ediyor ve FPS 200-250 arasında gidip gelmekte. Bu konuyla alakalı yardımcı olabilecek var mı?

Bunun dışında anakartın chipset güncellemesini yaptıktan sonra güç planını değiştirememe sorunu yaşamaya başladım. "Dengeli" modundan "Yüksek Performans" moduna geçiş yapmıyor.

Sistem;
-R5 1500X
-MSI RX 580 Gaming X 8GB
-B350M Bazooka
-G.Skill 16 GB 3000 MHz

Son düzenleyen: Moderatör:
200-250 FPS az bir değer değil. O sistemle CS:GO, LOL gibi oyunlarda düşük GPU kullanımı görmen normal bir şey. RX 580'i zorlayacak bir oyun değil çünkü. Ayarları ve çözünürlüğü olabildiğince yükseltin. Yükü işlemciden, karta vermiş olursunuz böylece. Ama dediğim gibi; takılma, donma yaşamıyorsanız değerlere takılmayın.

Oyuna göre kullanımın düşük olacağını biliyorum fakat bunu arttırmanın bir yolu yok mu? Zaman zaman 200 altına düşüyor ve bu benim için sıkıntı. DM/Surf oynarken 120 gibi değerlere düşüyor. Ayrıca "Güç Planı" ayarlarında değişiklik yapamıyorum.

Güç planı için Windows sürümünüzün güncel olduğuna emin olun. Tek yöntem ayarları ve çözünürlüğü en yükseğe çekmek. Ayarlar ne durumda?

Burada da görüldüğü gibi durum sizin anlattığınız gibi. Yani ortada bir sorun yok.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Windows güncel. Anakart chipset güncellemesi sonrası güç planını değiştirememe sorunu yaşamaya başladım. Oyun konusunda da yapacak bir şey yok anlaşılan.

Soruma hala cevap vermediniz.
Ayarlar ne durumda?

AMD kartlarda bazen GPU kullanımı yüksek olsa bile, MSI Afterburner düşük gösteriyor. Onunla ilgili bir problem olup olmadığını anlamaya çalışıyorum. Yeni gelen BIOS güncellemesi ile düzeltirler onun ile ilgiliyse.

1280x960, 4:3. "Shadow" ve "Shader" "High", "Multicore" Enabled, MSAA 4X , FXAA "Enabled", Texture Filtering "Bilinear".

Edit: Ayarları yükselterek FPS arttırmayı denedim fakat ne duruma getirirsem getireyim durum aynı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…