Bilgisayar parçaları hakkında çok kısıtlı bilgim varken Technopatta sistem toplama rehberleri ve parça incelemeleri sayesinde çok şey öğrendim, tüm Technopat ekibine çok çok teşekkür ederim.
4500 TL lik bütçemi aşmayacak şekilde, biraz daha ileriye yönelik, geliştirebilir iş ve oyun bilgisayarı toplamaya karar verdim. Toplamak istediğim sistem bileşenleri şu şekilde:
İşlemci : AMD Ryzen 5 1500X
Anakart : Asus Prime B350M-A
Ekran Kartı : Asus Expedition GeForce GTX 1050Ti (Ex-GTX1050Ti-O4G)
RAM : Corsair Vengeance LPX CMK16X4M2B3000C15R (2x8 GB - DD4 3000 MHZ)
SSD : Samsung 960 Evo NVMe PCle M.2 250 GB
HDD : Toshiba P300 2 TB (HDWD120UZSVA)
PSU : FSP Hydro 700 (700W, 80+Bronz sertifikalı)
Kasa : Aerocool PS200
Optik Sürücü : Asus DRW-24D5MT/BLK/B/AS 24x Sata DVD-RW
Sistemin parça uyumlarını araştırarak özenle seçtim ama yine de buradan size de danışmak istedim. Öncelikle sistemde uyumsuzluk ve darboğaz sorunu olur mu ve bütçemi aşmayacak şekilde değiştirmemi önerdiğiniz parça var mı?
Ayrıca bu sisteme de alacağım monitör için 800 TL bütçe ayırdım, monitörün özellikle görüş açısı benim için çok önemli, örneğin film izlerken ekrana nereden bakarsam bakayım görüntüyü net görmek istiyorum. Bu tip monitörler genellikle IPS panel oluyor ama IPS monitörlerde ışık sızması, tepki süresi ve siyah renklerin çok koyu olması gibi problemler var biraz. Daha çok TN LCD panellerden görüş açısı IPS paneller gibi olan ve 24 inç ekran boyutunda monitör tavsiyeniz var mıdır ?