Normalde R5 3600’lü bir kasa alacaktım. Fakat ailem sorunlu günler geçiriyor. O yüzden alacağım bilgisayarın fiyatını düşürdüm. Şimdi asıl meseleye gelecek olursak R5 1600 12NM işlemci için Wraith spire yeterli midir yoksa CM Hyper 212 LED alınır mı? Eğer başka CPU soğutucu öneriniz var ise yazabilir misiniz? Bütçem 250 TL’yi geçmezse iyi olur. Teşekkürler.
Diğer bilgisayar parçaları:
Stok soğutucusu spire değil stealth ve gayet yeterli. O parayı ekran kartı bütçesine ekleyip 1660 SUPER almanızı şiddetle tavsiye ediyorum. RX 590 kartında sorun yaşama ihtimaliniz hayli fazla.
Arctic Freezer 34 eSports Intel/AMD Kırmızı CPU Soğutucu Kurulum: video ve şemalı montaj görseline erişmek için tıklayın...
www.googleadservices.com
soğutucu olarak bu modele bakabilirsiniz. Ancak almadan önce kasanıza uyuyormu diye bakmayı unutmayın.
Ayni işlemciyi Corsar Carbide Spec-Delta model kasa ile kullanıyorum. Stres testinde, stok fanla, maksimum 55 derece gördü. Oyun içinde 50 dereceyi geçmiyor. Kasanın fanları ise 800 RPM civarında dönüyor.
Şahsen sizin yerinizde olsam soğutucuya vereceğim parayı ekran kartını yükseltmekte kullanırdım. RX serisi kartlarda sorun yaşama ihtimaliniz Nvidia kartlara oranla daha fazla. RX 590 yerine GTX 1660 - 1660 Super - 1660 Ti modellerini düşünebilirsiniz.
Stok soğutucusu spire değil stealth ve gayet yeterli. O parayı ekran kartı bütçesine ekleyip 1660 SUPER almanızı şiddetle tavsiye ediyorum. RX 590 kartında sorun yaşama ihtimaliniz hayli fazla.
Şahsen o kadar sorunlu değil lakin 1660S kartı net daha üstün. Ayrıca anakartın B450M S2H alınmasını önermem. Kendim kullanıyorum. Pek kaliteli değil. Ekran kartları SATA portlarını kapatıyor. Gigabyte yazılımları zaten sıkıntılı.