R5 1600 12nm OC nasıl yapılır?

mazlum3535

Hectopat
Elimdeki işlemciye O.C. yapmak istiyorum. Internetten baktım ama Türkçe video yayınlayan kimse yok. Stok soğutucu ile ne kadar yükseltebilirim? Daha önce yapan veya tecrübeli olan varsa yardımcı olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar

Salı günü aynı islemci elime ulaştı yeni topladigim kasaya dahil ettim bugün de oc araştırdım bayağı

MSI b450 anakart

Biosa girince solda oc kısmından ayarlara geçiş yaptım öncelik ramleri profil 2 sectim 3200 MH ram takılı idi standart gelen 2133 MHz takılı olan 3200 MHz oldu voltajı auto

Yine aynı yerde CPU 3200 olarak görünür 3.20 GHz bunu 4000 yaptım 4.00 GHz CPU voltajida 3.50 denedim 3.00 denedim 2.50 de stabil kaldım

F10 ile kaydettim

Sadece stres testi yaptım 10 dakida sıcaklık 71 civarıydı

Başka testlerden bir bilgim yok

Soğutucu ise ryzen 7 lerin x serilerinden çıkan soğutucusu bakir borulu

3.9GHz'de 1.225V vererek stabil bir şekilde kullanıyorum. Oyunlarda 70 dereceyi geçmiyor. Anakartın nedir?

Ben 1.0v ile 3.5GHZ kullanıyorum. Isınma derdin yok, fan sesi derdin yok.

3.5 ghz ile 3.9ghz arasında oyunda bir kaç FPS oynar. Hiç gerek yok.

@_duman_58 Arkadaşımın 1600'unu 4.1GHz yaptım ve dediğine gire 15 FPS fark etmiş.

Normalde 3.2 ile çalışıyor. 1.2v veriyor ara sıra. Volt otomatikte olduğu için yükselip artıyor.

Siz bunu 4.1 yaparsanız, evet 15 FPS fark eder (ama işlemci isteyen oyunlarda). İşlemciye daha az yük binen oyunlarda ise 5-10 FPS fark eder.

Yani şimdi ne gerek var. Dağlar kadar fark yok.

Ha şöyle olursa, sistem kötüdür, 30-40 FPS anca alıyorsunuzdur, o zaman OC yaparsınız. En azından daha akıcı bir oyun oynanır.

Benim düşüncem böyle.

Darboğaz yoksa boşuna uğraşmanı önermem. 3-5 FPS için gerçekten yıpratıcı bir süreçten geçiyorsun, 20-30 kere reset atıp BIOS'a gir çık yapmaktan insanın ciğeri soluyor, ne için? 3-5 FPS için. Çok istiyorum dersen frekansı 3.8 yapıp voltajı 1.200 veya 250 yap. Her işlemcinin kalitesi aynı olmadığı için şimdilik zararsız değerler üzerinden git.

Elimdeki anakart Gigabayt B450 S2H. 16 GB 3000 MHz RAM. Ekran karti 1050 TI. Islemcim minimum 3.5 GHz de çalışıyor. Dar boğaz sorunum yok çok şükür. Anladığım kadarıyla yapmam hem biraz risk taşıyor hemde aradaki FPS farkı için değmiyor. Görüşleriniz için teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…