R5 1600 (14nm) - GTX 1070 Performans Düşüşü

EisenHertz

Megapat
Daha fazla  
UserBenchmarks: Game 72%, Desk 79%, Work 67%
CPU: AMD Ryzen 5 1600 - 74.6%
GPU: Nvidia GTX 1070 - 89.1%
SSD: Samsung 850 Evo 250GB - 85.3%
HDD: Toshiba P300 1TB - 100.9%
RAM: Corsair Vengeance LPX DDR4 3000 C15 2x8GB - 105%
MBD: Asrock AB350 Pro4

Sistem eskiden aldığım FPS'lerin nerdeyse artık yarısını zar zor vermeye başladı.
Parçalar eskidiği için yavaşlık olduğunu düşünüyordum fakat Userbenchmark testlerine baktığımda hala kullanılabilir olduğunu görüyorum.
Sistemi aldığımdan beri oynadığım oyunlarda özellikle farkı görmeye başladım.
Sistem bakımı ve temizliği sık sık yapılmakta.

Fortnite 150-200'lerden 50-60 FPSlere kadar geriledi.
Rust 90-120'lerden 50 - 60 FPS anca görüyorum.
Sea of Thieves ultra ayarlarda 60 altına inmezken artık Low dahil 70 FPS anca alınıyor.

Diğer oyunları her ayarda deneyimleyemediğim içim performanslarını yazamıyorum fakat sistemin oyun performansının yavaşladığını çok bariz hissediyorum.
Kontrol etmeyi gözden kaçırdığım ve ya deneyebileceğim fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Anakart chipset driverinizi güncelleyin. DDU ile ekran kartı driverini güvenlli modda kaldırın ve güncel sürücüyü yeniden kurun. Nvidia Experience var ise oyun optimizasyonunu kapatın.

Anakart chipset driverinizi güncelleyin. DDU ile ekran kartı driverini güvenlli modda kaldırın ve güncel sürücüyü yeniden kurun. NVIDIA Experience var ise oyun optimizasyonunu kapatın.

Dediklerinizi uyguladım test işine başlarım. Çift monitör kullanmamın performansa bu kadar etkisi olmaz sanıyorum. Ayrıca NVIDIA Denetim Masası'ndan 3D ayarlar ile ilgili ince bir ayar var mıdır yoksa her güncellemede oraya temiz kurulum yapıyorum.
Screenshot şu anki Fortnite FPS durumu bu.
Acaba işlemci çok mu yetersiz kalıyor

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…