Oyunda fark var. Oyun tarafında İntel biraz daha önde ama Ryzen çekirdek sayısı ve RAM frekansını daha verimli kullanma açısından çok daha iyi. Açıkçası RAM'ler İntel tarafında 2666 MHz çalışacağı için bu iki sistem arasında oyun performansı yakın olur.
Oyunda fark var. Oyun tarafında Intel biraz daha önde ama Ryzen çekirdek sayısı ve RAM frekansını daha verimli kullanma açısından çok daha iyi. Açıkçası RAM'ler Intel tarafında 2666 MHz çalışacağı için bu iki sistem arasında oyun performansı yakın olur.
O zaman fiyatlara bakılarak karşılaştırılmış. Ben iki sistemin fiyatının aynı olduğunu düşünüp o şekilde değerlendirdim. Fiyat açısından bakılırsa İntel daha iyi olur.
Eğer upgrade, yayın, render planlarınız varsa AMD.
Yoksa Intel sistem daha iyi olacaktır bu arada sistemlerin PSU SSD ve kasa modellerini de yazar mısınız?
1600 AF bu devirde alınacak işlemci değil, tekli çekirdek gücü yerlerde geziyor. Satıp yakın zamanda Ryzen 5000 serisine yükseltirim diyorsan olur ama.
Eğer upgrade, yayın, render planlarınız varsa AMD.
Yoksa Intel sistem daha iyi olacaktır bu arada sistemlerin PSU SSD ve kasa modellerini de yazar mısınız?
Belirtmiştim yukarıda GameGaraj kasası 650W 80+ Bronz PSU mevcut.
Hem oyun oynanacak (aynı zamanda oyun videosu çekilecek) hem de video editleme yapacağım.
İki sistemden birini şimdilik alacağım. İlerde upgrade iki tarafada yapabilirim. Hatta +300 TL bütçe bulabilirsem direkt i5 10400F'li sistem alabilirim. Bu durumda i5 10400F, R5 1600 AF'tan iyi olur mu?