R5 1600 AF için CPU soğutucu tavsiyesi

Studentist

Hectopat
Yeni sistem kurdum ve bu işte bir hayli yeniyim.
Sistemim:
İşlemci - AMD Ryzen 5 1600 AF
Ana kart - ASUS B450M TUF Plus Gaming
Ekran kartı - Sapphire Nitro+ RX580 4 GB
RAM - Kingston Hyper Fury 3200 MHz 16 GB (2*8 yerine yanlışlıkla 1*16 sipariş vermişim)
SSD - SanDisk Plus 240GB SSD
Kasam - Corsair Carbide SPEC-05
Küçük bir overclock ile işlemcimi 3.6'ya çıkartıp voltajı ise stock değerinden 2 kademe azalttım. Prime95 testinde 1 saat boyunca hata vermedi ve sıcaklık değerleri Max 77 dereceye ulaştı. Oyun olarak şu aralar sadece Battlefield 1 oynuyorum ve oyun sırasında CPU sıcaklığım 65 66 derecelere çıkıyor (Prime95 testi sırasındaki HWMonitor SS'lerini ekliyorum). Bu sıcaklık değerleri normal midir acaba?
Bir de kasamın hava sirkülasyonunun iyi olmadığını düşünüyorum. Önde ortada 1 ve arkada 1 egzoz fanım var sadece.
İlerde daha yüskek seviyelere overclock yapmak istiyorum ve sıcaklık konusunda biraz takıntılıyım galiba. Bana CPU soğutucu ve kasa için fiyat performans olarak mantıklı olabilecek fan önerebilir misiniz? Bunlar dışında da herhangi bir tavsiye veya bilgiye açım :) Herkese iyi forumlar.

Dosya Ekleri

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    166,1 KB · Görüntüleme: 71
  • Adsız1.jpg
    Adsız1.jpg
    157,1 KB · Görüntüleme: 44
Son düzenleyen: Moderatör:
Evet fakat yaptığın işlemlerde arka plandaki uygulamaları kapatman daha iyi olur, tam ekran olarak kalsın hatta mouse bile hareket ettirme bitene kadar. :) Stok hızında 2720 puan alıyordum, 3.8GHz kullanıyorum ve şu anda 2991 puan alıyorum. Senin yaklaşık olarak 2850 puan alman gerekir bence.
Tekrarladım 2759 puan aldım. Neden az olabilir? Voltaj değerini dediğim gibi stok değerinden 2 kademe düşükte kullanıyorum bunun bir etkisi olabilir mi bilmediğimden soruyorum :)

3.8GHz stok voltajda kullanıyorum, böyle kullanmanı öneririm. Voltajın etkisi vardır, sıcaklığın da etkisi var. Wraith Prism fan ile kullanıyorum ve kasamın hava akışı da iyi bu da bi etken. Aldığın değerler iyi sayılabilir, hayırlı olsun.

3.8GHz stok voltajda kullanıyorum, böyle kullanmanı öneririm. Voltajın etkisi vardır, sıcaklığın da etkisi var. Wraith Prism fan ile kullanıyorum ve kasamın hava akışı da iyi bu da bi etken. Aldığın değerler iyi sayılabilir, hayırlı olsun.
3.8 e aldim voltaji da otomatik yaptim dedigin gibi 2888 puan aldim. Prime 95 i de denemeli miyim sence, gereksiz zorlayan bir test mi yoksa?

3.8 e aldim voltaji da otomatik yaptim dedigin gibi 2888 puan aldim. Prime 95 i de denemeli miyim sence, gereksiz zorlayan bir test mi yoksa?
Cinebench R20 daha fazla zorluyor diye biliyorum, sonucun iyi. Sıcaklıklar da fena değilse daha ne olsun, iyi kullanmalar. :)

En iyi sonucu görmek için demiştim, şimdi çalıştırırken bak. Artık skor önemli değil zaten.
Şu an yarım saatlik Battlefield 1 oynayınca max 81 dereceyi gördüm. Cinebench testinde ise 89 dereceyi gördüm. Bu değerler fazla sanırsam. Önceki haline getirdim değerleri. Peki bana cpu soğutucu olarak ne tavsiye edersin acaba?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı