Yazdığınız anakart 630tl civarlarında bulunabiliyor. Benim attıklarım 660tl. Acaba sizin attığınız daha mı iyi? 30tllik fark hiçbi şey de o yüzden soruyorum. Bütçe kısabilirsiniz demişiniz, acaba anakart çok da bi fark yaratmadığı için mi? çünkü yeterli param var şu an.
Kit ne demek bilmiyorum. Attığım Rami 2 tane alıp, takacağım.
Kit dediğim direk 2*8 şeklinde tek pakette satılan RAM'lere kit deniliyor. Nadir de olsa uyum sorunu olabiliyor kit olmayanlarda ama çok nadir yani. Anakart olarak B450 Gaming X kesinlikle daha üstün bir anakart. Ama o işlemci için B450M S2H bile alabilirsiniz ve rahatça yeterli gelir. Sonuçta B450M S2H anakartına R5 3600 de takıyorlar güzel güzel kullanıyorlar. Tercih tabi ki sizin.
Kit dediğim direk 2*8 şeklinde tek pakette satılan RAM'lere kit deniliyor. Nadir de olsa uyum sorunu olabiliyor kit olmayanlarda ama çok nadir yani. Anakart olarak B450 Gaming X kesinlikle daha üstün bir anakart. Ama o işlemci için B450M S2H bile alabilirsiniz ve rahatça yeterli gelir. Sonuçta B450M S2H anakartına R5 3600 de takıyorlar güzel güzel kullanıyorlar. Tercih tabi ki sizin.
Yani işlemcim için B450 GAMING X ile B450M S2H aynı performansı mı verecek? Fiyattan kesmek işime gelir ama performanstan kesmek istemem ve ilerde işlemciyi falan yükseltirken sorun olmaz mı?
Yani işlemcim için B450 GAMING X ile B450M S2H aynı performansı mı verecek? Fiyattan kesmek işime gelir ama performanstan kesmek istemem ve ilerde işlemciyi falan yükseltirken sorun olmaz mı?
B450M S2H işlemcinizin stok performansını kısıtlamaz. Hatta gözümde çok kötü dneilebilecek B450M Dragon anakartı bile 1600AF'i all core 4.2 OC yapabiliyor. B450M S2H çok daha kaliteli bir anakart bence. OC potansiyeli olarak çok çekirdekli işlemcilerde kısıtlama yapabilir (3700X / 3900X gibi) ancak 6 çekirdekli 3600 bile üzerinde rahat çalışabiliyor. 1600AF için B450M S2H alarak bazı portlardan feragat edersiniz ama zaten kim hepsini kullanıyor ki. Benim 3 bütçe için 3 önerim vardır giriş orta ve üst seviye B450 için. B450M S2H / B450 Gaming X / Tomahawk MAX. 1600AF için B450M S2H'nin cazip fiyatı bence size daha uygun.
Merhabalar, B450M S2H kullanıcısıyım. Şu zamana kadar yeterince tatmin etti. İleride bir R5 3600 ve RTX 2060 Super güncellemesi ile devamını getiririm diyorum. Bir eksiği yok.
Valla 660TL'ye almaya düşünürken 450TL'ye kadar düşünce insan bir acaba çok mu kötü diyor. Ama bütçem çok artıyor, 440TL artıyor. bu parayla SSD falan alabilirim aslında. Gerçekten teşekkür ederim.
Valla 660TL'ye almaya düşünürken 450TL'ye kadar düşünce insan bir acaba çok mu kötü diyor. Ama bütçem çok artıyor, 440TL artıyor. bu parayla SSD falan alabilirim aslında. Gerçekten teşekkür ederim.
Binlerce hazır sistemde 2600X / 2700X / 3600 / 3600X gibi işlemcilere B450M S2H kullanıyorlar. Rahat olun güzel anakart. Evet giriş seviye ama eksiği yok.